Halk, Yüksek Mahkeme ataması için Obama’dan yana

Halk, Yüksek Mahkeme ataması için Obama’dan yana

Başkan Barack Obama, geçen ay kalp krizi sonucu ölen Yüksek Mahkeme yargıcı yerine gösterdiği adayın Senato tarafından onaylanmasını istediği ortaya çıktı.

Yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, Amerikalılar, Başkan Obama’nın Yüksek Mahkeme için aday gösterdiği Merrick Garland için Senato’nun oylama yapmasını istiyor.

CNN/ORC ortaklığı ile yapılan kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 57’si, Başkan Obama’nın Yüksek Mahkeme’ye aday gösterme hakkına sahip olduğu düşüncesini ortaya koydu.  Ankete katılanların yüzde 40’ının ise Yüksek Mahkeme için aday gösterilmesini Kasım ayında yeni seçilecek başkana bırakılması fikrini savunduğu dikkat çekti.  

Yapılan bir başka ankette de yine halkın ezici çoğunluğunun Garland’ın atanması için Senato’nun oylamaya gitmesi gerektiğini ortaya koydu. Quinnipiac Üniversitesi anketinde katılanların yüzde 64’ü, Senato’nun Garland için oylamaya gitmemesini haksızlık olarak değerlendirirken yüzde 31’i de aksi yönde görüş bildirdi.

New York Times/CBS News ortak anketinde de yine halkın çoğunluğu Garland için Senato’nun oylamaya gitmesini istediği dikkat çekti. Bu iki kuruluşun yayınladığı anket sonucuna göre ABD’lilerin yüzde 53’ü Senato’nun Yüksek Mahkeme adayı Yargıç Garland için oylama yapmasını istediği kaydedildi.

Ankete katılanların yüzde 33’ü Senato’nun adaylığı bloke etmesini savundukları dikkat çekerken yüzde 15’inin ise konu hakkında bir fikri olmadığı vurgulandı.

Senato’da çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçi Parti, Obama’nın Yüksek Mahkeme’ye aday göstermesi durumunda oylamaya gitmeyeceği yönünde daha önceden açıklamada bulunmuştu. Senato’da Çoğunluk Lideri olan Cumhuriyetçi Parti’nin Kentucky Senatörü Mitch McConnell, Obama’nın Yüksek Mahkeme’ye gösterdiği aday için oylamaya gitmeyeceklerini açıklamıştı. McConnell, Yüksek Mahkeme için atamanın Kasım ayında seçilecek yeni başkan tarafından yapılmasını savunuyor. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.