Hakimden Zarrab’ın avukatına gizlilik uyarısı

Hakimden Zarrab’ın avukatına gizlilik uyarısı

Reza Zarrab’ın yargılandığı New York Güney Bölge mahkemesi hakimi Richard Berman, avukat Benjamin Brafman’ın belge ve dökümanları kimseyle paylaşmaması uyarısında bulundu.

Davanın hakimi Berman, bugün yayınladığı bir belgede Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman’ın bilgi ve belgeleri başka kimseyle paylaşmaması için ‘gizlilik kararı’ aldığını duyurdu.

Zarrab’ın ilgilendiren bütün bilgi ve dökümanların üçüncü şahıslarla paylaşılmaması için gizlilik kararı veren Berman, avukatın savcılıktan alacağı belgeleri sadece kendi savunma ekibine verebileceğini söyledi. Dava boyunca, savcılık ofisi, Zarrab’ın nelerle suçlandığını belgelerle Brahman’a verecek. Ancak davanın hakimi, bu belgelerin yabancı şahıslarla ve ABD dışında bir yere göndermemesi için gizlilik kararı aldı.

Kamuoyuna duyurulan bilgilerin basınla paylaşılabileceğini belirten Berman, avukatın bu konuda dikkatli davranmasını istedi. Hakim, davanın sonuçlanmasından sonra avukatın bütün evrakları savcılığa geri vermesi gerektiğini hatırlattı.

Zarrab’ın tutuklanmasını sağlayan iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşımında bulunması bekleniyor. Özellikle Zarrab’ın suçlandığı konularda ortaya daha fazla delil konabileceği kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.