Hakaret filminin yapımcısı tutuklandı

Hakaret filminin yapımcısı tutuklandı

İslam’ı ve Hz. Muhammed’i (sas) aşağılayan Müslümanların Masumiyeti adlı nefret filminin yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula Los Angeles’ta tutuklandı.

Bölge Federal Hakimi Suzanne Segal, “mahkemenin sanığa güveni yoktur” dediği kararında daha önce dolandırıcılıktan mahkum olan 55 yaşındaki Nakoula’nın şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiğine hükmetti. Mahkemenin tespit ettiği sekiz ihlal arasında ‘savcıya yalan söylemek’ de bulunuyor. Nakoula, kaçabileceği gerekçesiyle kelepçelenerek hapse gönderildi. Avukatının “Los Angeles hapishanesinde Müslümanlar da bulunduğu için müvekkilinin can güvenliği bulunmadığı” iddiasına ise mahkeme hakimi, “Hapishanede dışarıda olduğundan daha güvende olur.” cevabını verdi.

“Müslümanların Masumiyeti” adlı sözde film, video paylaşım sitesinde yayınlandıktan iki ay sonra 11 Eylül günü protesto gösterilerine yol açmış ve yaşanan şiddet olaylarında 40’tan fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bu karışıklık sırasında gerçekleşen terör saldırısında ise ABD’nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ile 3 Amerikalı öldürülmüştü. 2010 yılında çalıntı kimlik numaraları ve sahte isimlerle banka dolandırıcılığı yapmaktan yargılanan Nakoula, 790 bin dolar para ve 21 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. 2011’de şartlı olarak serbest bırakılan Nakoula’nın 5 yıl boyunca yetkililerin onayı olmadan bilgisayar ve internet kullanması da yasaklanmıştı. Ancak filme tepkilerin başladığı ilk gün konuştuğu gazetecilere filmi internete kendisinin yüklediğini ağzından kaçırmıştı. ABD Başkanı Barack Obama’nın “karanlık bir kişi” diye nitelediği Nakoula’nın, geçmişinde uyuşturucu üretimi ve satıcılığından banka dolandırıcılığına kadar birçok suç bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.