Gülen hakkında konuşan Chomsky: Mandela’ya da terörist demişlerdi

Gülen hakkında konuşan Chomsky: Mandela’ya da terörist demişlerdi

Dünyaca ünlü filozof, dilbilimci ve tarihçi Prof. Dr Noam Chomsky, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yöneltilen ‘terörist’ suçlaması ile ilgili konuştu.

Chomsky, ırkçılığa karşı verdiği mücadele ve barışçıl çözüm ısrarıyla Nobel Barış Ödülü’ne de layık görülen Güney Afrikalı efsanevi lider Nelson Mandela’nın da geçtiğimiz yıllara kadar terör listesinde olduğunu hatırlattı.

Boston College ile Peace Islands Institute (Barış Adaları) Boston tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Ortadoğu’da Basın Özgürlüğü’ konulu konferansa ana konuşmacı olarak katılan Chomsky, “Şu anda saygın ve büyük bir kahraman olarak görülen Nelson Mandela 1988’e kadar ABD’nin terörist listesindeydi. Pentagon, Afrika Ulusal Kongresi’nin terör listesinde olduğunu haliyle Mandela’nın da terör listesinde olduğunu ilan etmişti. Mandela, ABD’ye özel bir izin olmadan gelemiyordu. Daha birkaç yıl önceye kadar Kongre’nin listeden çıkarmadan önceye kadar Mandela terörist listesindeydi” ifadesini kullandı.

Bu tarz örneklerin çoğaltılabileceğini ifade eden Chomsky, Irak’ın idam edilmiş lideri Saddam Hüseyin’in de 1982’de ABD’nin terör listesinden çıkarıldığını hatırlatarak ABD’nin Saddam’ı İran’a karşı silahlandırarak terörist listesinden çıkarttığını söyledi.

‘Terörist’ kelimesinin çok ilginç bir ifade olduğuna işaret eden Chomsky, “Düşman olarak görülen herkese terörist dendiğine” dikkat çekti. “Birileri herhangi bir gerekçe gösterilmeden sadece devlet istiyor diye terörist listesine konabildiğine” diyen Noam Chomsky, bu tarz konuların özgür toplumda tolere edilmemesi gerektiğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.