Gözaltı komplosu dünya basınında

Gözaltı komplosu dünya basınında

Yarım milyondan fazla kişinin takip ettiği Twitter fenomeni Fuat Avni’nin önceki gün AKP’yi eleştiren 400 kişinin hukuksuz bir operasyonla gözaltına alınacağı iddiaları dünya basınında yankı buldu.

Son iddiaları demokrasi adına önemli endişelere yol açan Fuat Avni’nin yazdıkları, İngiliz The Independent gazetesi ve ABD’nin popüler haber sitesi Mashable’de yer aldı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic ise bağımsız bir kurum olan CPJ (Gazetecileri Koruma Komitesi) İcra Direktörü Joel Simon’un “Gazetecileri de kapsayacak şekilde toplu gözaltına alma söylentilerinin dolaştığı Türkiye’yi yakından takip ediyoruz.” ifadelerini Twitter’daki takipçileriyle paylaşarak konuya dikkat çekti.

The Independent, Fuat Avni’nin yazdıklarının resmi makamlarca da ciddiye alındığını yazarken, sosyal medya üzerinden 20 milyon kişinin takip ettiği Mashable ise olası bir operasyonun merkezinde olması beklenen Zaman Gazetesi önünde destek için büyük bir kalabalığın toplandığını okurlarına aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.