Google Başkanı Schmidt, Kuzey Kore’de

Google Başkanı Schmidt, Kuzey Kore’de

Dünyanın en büyük internet şirketlerinden biri Google’ın Başkanı Eric Schmidt’in, en kısıtlayıcı internet politikalarından birine sahip Kuzey Kore’yi ziyaret ettiği bildirildi.

Schmidt, aralarında ABD’nin eski New Mexico Valisi Bill Richardson ve Google Ideas düşünce kuruluşu başkanı Jared Cohen’in de bulunduğu heyetle yolculuğunu gerçekleştirdi.  

Richardson, daha önce yaptığı açıklamada ziyareti ”özel bir insani misyon” olarak tanımlamış ve Kuzey Kore’nin siyasi, ekonomik ve askeri yetkilileriyle bir dizi görüşme yapacaklarını belirtmişti, ancak grubun Kuzey Kore’deki 4 günlük programı bilinmiyor.

Schmidt’in ziyaret sırasında bağışta bulunması, Richardson’ın ise Kuzey Kore’de tutuklu bulunan Amerikan vatandaşlarıyla ilgili görüşmeler yapması bekleniyor.

Başkan Barack Obama yönetimi, Schmidt’i eleştirmiş ve ziyaretin Kuzey Kore ve diğer Asya ülkeleri tarafından farklı algılanabileceğinden duyduğu endişeyi dile getirmişti.

ABD ve müttefikleri, aralık ayında uzun menzilli füze deneyerek BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden Kuzey Kore’ye daha sert yaptırımlar uygulanmasını istiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.