Gazetecileri öldüren saldırgan Charleston saldırısını gerekçe göstermiş

Gazetecileri öldüren saldırgan Charleston saldırısını gerekçe göstermiş

ABD’nin Virginia eyaletinde WDBJ7 kanalı için röportaj yapan iki gazeteciyi vurarak öldüren saldırganın, Charleston’da siyahi Amerikalıların gittiği kiliseye düzenlenen silahlı baskını gerekçe olarak gösterdiği iddia edildi.

Virginia’da röportaj yapan iki gazeteciyi vuran saldırganın hayatını kaybettiği bildirildi. Polis, saldırganın kimliğini Vester Lee Flanagan olarak açıkladı. CNN’in haberine göre saldırgan, iki yıl önce WDBJ7 televizyonda çalışıyordu. Flanagan’ın, ABC televizyonuna gönderdiği bir mektupta, geçtiğimiz günlerde Charleston’da siyahi Amerikalıların gittiği kiliseye düzenlenen silahlı baskını gerekçe olarak gösterdi. Kiliseye yapılan saldırıda 9 Afrika asıllı Amerikalı hayatını kaybetmişti. Polis ise olayın sebebine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Televizyon kariyerinde Bryce Williams ismini kullanan saldırgan Flanagan’ın, 2 yıl önce çalıştığı WDBJ7 televizyonundan ayrıldığı, zaman zaman bazı arkadaşlarına suçlamalarda bulunduğu belirtildi. Flanagan’ın iş merkezinde canlı yayın yapan gazetecilere saldırı anı saniye saniye kameralara çekti. Olayın hemen ardından saldırganın intihar ettiği öne sürüldü.

Saldırı sırasında Parker’ın röportaj yaptığı Ticaret Odası yetkilisi Vicki Gardner’ın da ağır yaralandığı açıklandı. Gardner’ın saldırı sonrası ameliyata alındığı ve durumunun ciddiyetini korduğu ifade edildi.

WDBJ7 için çalışan Alison Parker (24) ve Adam Ward (27) isimli gazeteciler, sabah erken saatlerinde röportaj yaptıkları sırada silahlı saldırıya uğramış ve olay yerinde hayatlarını kaybetmişti.

Bugünkü basın toplantısında Virginia’da yaşanan silahlı saldırıdan bahseden Beyaz Saray Sözcücü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama’nın Kongre’ye yaptığı ‘silah edinme yasası’nın tekrar düzenlenmesi çağrısını hatırlattı. Earnest, silahlı şiddetin durdurulması için Kongre’nin ortak bir mevzuat üzerinde çalışıp, kanun hazırlamasının tüm Amerikalıların beklentisi olduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.