Gazeteci Hersh: ABD, Ladin’in öldürülmesinde yalan söylüyor

Gazeteci Hersh: ABD, Ladin’in öldürülmesinde yalan söylüyor

Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesi konusunda Washington’ın dünyaya yanlış bilgi verdiğini savundu.

Zaman zaman ortaya attığı ilginç iddialarla gündeme gelen Hersh, Amerika’nın El Kaide liderinin 2011 yılında öldüldüğü sırada firarda değil son beş yıldır Pakistan istihbarat servisinin esiri olarak tutsak tutulduğunu ifade etti.

İddiasını bir üst Amerikalı yetkiliye dayandıran Hersh, İngiltere’de yayımlanan London Review of Books dergisi için kaleme aldığı makelesinde dile getirdi. Hersh yazısında Pakistan istihbaratından bir kişinin 25 milyon dolar karşılığında Ladin’in yerini ABD’li yetkilere bildirdiğini ileri sürdü. Hersh yazısında, “Mümkün olsaydı Bin Ladin’i canlı da ele geçirebilirdik, El Kaide lideri çatışmada öldü” iddiasında bulunan ABD yönetiminin yalan söylediğini kaydetti.

Hersh iddiasında daha da ileri giderek; “Ladin’in öldürüldüğü söylenen yerde herhangi bir çatışma yaşanmadı. Amerikalılar oraya vardığında, Pakistan istihbarat servisi elemanları oradan çoktan gitmişti” dedi.

‘‘LADİN’İN CESEDİ DENİZE ATILMADI’’

Ladin’in cenazesinin denize atıldığı açıklamasını da yalanlayan Seymour Hersh, ” Ladin’in cenazesi İslami kurallara göre defnedildi ve denize atıldı açıklamaları doğru değil’’ diye yazdı.

Hersh, Ladin’in cesedinin paçalara ayrldığını da ileri sürerek, bir torba ile Hindukuşu Dağlarına atıldığını yazdı. Bunu kanıtlayabilecek belge olmadığını ancak operasyona katılan özel birliğin açıklamalarının bu yönde olduğunu dile getirdi.

Ladin’in öldürülmesinin Başkan Barack Obama’nın icraatleri içinde en önemlisi olduğunu savunan Hersh, bu operasyonun Başkan’ın yeniden seçilmesinde çok önemli rol üstlendiğini kaydetti.

El Kaide terör örgütü lideri Ladin, Amerikan özel güçlerinin 2 Mayıs 2011’de Pakistan’ın Abbottabad şehrinde düzenlediği bir operasyonda öldürülmüştü.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.