Freedom House’tan ‘hukukun üstünlüğü’ vurgusu

Freedom House’tan ‘hukukun üstünlüğü’ vurgusu

ABD’nin önemli düşünce kuruluşlarından Freedom House, darbe girişimi sonrası Türkiye’de yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklamada bulundu.

Türkiye’de hükümete darbe girişminden sonra, yargı mensuplarının ve çok sayıda memurun tasfiye edildiğini hatırlatan Freedom House, hükümetin onlarca haber sitesine ülkeden girişi yasakladığını, darbeye yeltenenler için idam cezasını getirebileceği tehdidinde bulunduğunu kaydetti.

Freedom House Başkanı Mark P. Lagon yaptığı yazılı açıklamada, “Darbe girişimi korkunçtu, Türkiye Anayasası’na kabul edilmez bir saldırıdır. Türkiye daha derin sivil bir çatışma içine düşmesinden sakınmak istiyorsa, yargı sürecinde hukukun üstünlüğü kesinlikle gereklidir. Türk hükümetinin, darbe girişimine, rast gele yanıt vermesinden ziyade, ülkeyi, demokratik, anayasal kuruluşlarla birleştirmeye teşvik ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Türkiye’de basının Freedom House’un 2016 Özgür Basın raporunda ‘Kısmen özgür’, 2015 raporunda ‘Özgür değil’ kategorisinde bulunduğu hatırlatıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.