Fransız Genel Yayın Yönetmeni: Gülen’in mesajları devrim niteliğinde

Fransız Genel Yayın Yönetmeni: Gülen’in mesajları devrim niteliğinde

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin dünyaca ünlü Le Monde gazetesinde yayınlanan makalesi yankı bulmaya devam ediyor.

Fransa’nın en köklü haber dergilerinden La Vie, son sayısının başyazısını Gülen’in mesajlarına ayırdı. Haftalık derginin “Ümit işaretleri” başlıklı başyazısında, Gülen’in “Müslümanlar; inanç anlayışımızı eleştirel bir tahlile tabi tutalım” başlıklı makalesi, “terör ve korkunun damga vurduğu 2015 yılında ümit veren gelişmelerden biri” olarak nitelendi.

110 bin tirajlı, 91 yıllık La Vie dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Jean Pierre Denis, Gülen’in mesajlarının “devrim niteliğinde” olduğunu belirttiği makalede şu ifadeleri kullandı: “Birçok düşünür, yenilenme ve aşırıcılık yanlılarına karşı daha kararlı bir mücadele yürütme çağrısı yapıyor. Ancak bu girişimler genellikle izole kalıyor veya kendi toplumlarında destek bulmayan kişilerden geliyor. Fethullah Gülen‘in durumu böyle değil. ABD’de sürgünde yaşayan bu Türk vatandaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük muhalifi olmadan önce ona ilham veren birisiydi. Bu bile onun dinî ve siyasi ağırlığını gösteriyor. Bu entelektüelin Fransa’da Le Monde gazetesinde yayınladığı yazı devrim niteliği taşıyor. Çok sık duyduğumuz mağduriyet söyleminden uzak, terörizmin yok edilmesi için bilhassa Müslümanların sorumluluğunu hatırlatan ve İslam’ın gerçek bir ihya hareketine ihtiyaç duyduğunu belirten bir yazı. Bunu sadece dindar Müslümanların başarabileceğini belirtiyor. Sürekli bütün hataları Hıristiyan Batı’nın üzerine atan yaklaşımı reddederek, otantik bir hümanizm, kendi diniyle uyumlu bir evrensel yaklaşım ve öteki karşısında tevazusunu koruyan bir anlayışı savunuyor. ”

GÖNÜLLÜ OLARAK, BU SESİN ARKASINDA YER ALIYORUM

Gülen’in cesur ve net bir şekilde bu kin kültürüne karşı mücadele ettiğini belirten Denis, “Bu yılın son başyazısı için uzun alıntıları yaparak gönüllü olarak bu sesin arkasında yer alıyorum. 2015 yılı sadece mutsuzluk ve ölüm saçanların yılı olmadı. İşte böyle umut kaynağı olan gelişmeler de oldu. ” ifadelerini kullandı.

Genel Yayın Yönetmeni Jean Pierre Denis, Gülen’in makalesinden şu satırları alıntıladı: “Bizim etnik, milli veya dinî kimliğimizden önce insanlığımız gelir ve böyle barbarca eylemlerle esas zarar gören, insanlığın şahs-ı manevisidir. Acı çeken her insanın acısını, dinî ve etnik kimliği ne olursa olsun empatiyle karşılamadıkça ve aynı iradeyle o acıyı dindirmeye çalışmadıkça medeniyetin ilerlemesi mümkün değildir. Müslümanlar olarak kendi problemlerimizle yüzleşmekten bizi alıkoyan komplo teorilerine sığınmaktan da vazgeçip bir muhasebe yapmalıyız.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.