[FOTO GALERİ] New York’ta Erdoğan’a hem destek hem de tepki gösterisi yapıldı

[FOTO GALERİ] New York’ta Erdoğan’a hem destek hem de tepki gösterisi yapıldı

Taksim Gezi Parkı olayları ve hükümete destek amacıyla New York’ta düzenlenen mitingte, ‘‘Bu vatan bölünmez, Tayyip’i yedirmez’’ sloganlarıyla mesaj verdi.

New York’ta “ABD halkının gözünde oluşturulmak istenen yanlış Türkiye algısını düzeltmek” ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak amacıyla Foley Meydanı’nda “Her şey Türkiye için” mitingi yapıldı. New York’taki huku meydanı olarak bilinen Foley’de toplanan  vatandaşlar  ‘‘Bu vatan bölünmez, Tayyip’i yedirmez’’ sloganları ile mesaj verdi.

New York’un Manhattan adasındaki hukuk  Foley Meydanı’nda (Square) öğlen saatlerinde toplanan kalabalık iki saat süresince Türkiye’nin yakaladığı istikrarın devamını ve bölünmez bütünlüğünü ifade eden sloganlar attı. New York Polis Departmanı (NYPD) meydanda tahtalarla tutturulmuş dövizlere güvenlik gerekçesi ile izin vermedi. ‘Herşey Türkiye İçin Platformu’ tarafından organize edilen gösteriye civar eyaletlerden çok sayıda katılım oldu.

Çeşitli eyaletlerden gelen Türkler, alana daha önce gösteriyi organize edenler tarafından  getirilen Türk bayrakları ile ‘‘Herşey vatan için, herşey Türkiye için’’ şeklinde yazılı dövizlerle ve sloganlarla tempo tuttu. Çoluk çocuk bir çok ailenin geldiği gösteri de zaman zaman çalan oyun havalarına kendilerini kaptıran göstericiler alanda oynayarak stres attı.

Mitingte kısa konuşma yapanlar, CNN başta olmak üzere bazı yabancı basın organlarına kızgınlıklarını ifade ederken, Türkiye üzerinde son haftalarda kirli oyunların oynandığını iddia etti. Gösteri alanına gelen kalabalığa seslenen Herşey Türkiye İçin Platformu Koordinatörü Halil İbrahim Danışmaz, CNN’in Gezi Parkı olaylarına ilişkin yayınını eleştirerek, “Özellikle CNN kanalına, Taksim olaylarındaki taraflı ve kışkırtıcı yayınlarına son vermesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Danışmaz, Gezi Parkı’nda çevre duyarlılığı adına başlayan masum gösterilerin, gün geçtikçe amacından uzaklaştığını ileri sürdü. Taksim’deki gösterileri provoke eden dış güçlerin olduğunu savunan Danışmaz, “Gösterileri amacından saptırarak, kaos oluşturma çabasına soyunanlar, Türkiye’nin ekonomik büyümesinden rahatsız olan uluslararası bir komplonun uzantısı oldukları izlenimini veriyor.”diye konuştu.

Gösteri alanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının yanında, ‘‘Yedirmeyiz’’, ‘‘Erdoğan’ı Ezdirmeyiz’’ gibi dövizler dikkat çekti. Yaklaşık 3 saat kadar süren gösteriden sonra bir grup CNN televizyon kanalının New York’taki binasının önüne giderek yapmış olduğu ‘yanlı yayından’ dolayı siyah çelenk bıraktı.

Miting sonrası bir grup Türk vatandaşı, CNN’in New York’ta bulunan binasının önüne siyah çelenk bıraktı. Vatandaşlar, uzun süre “Yalancı CNN”, “Türkiye’yi yanlış tanıtma” şeklinde slogan attı. Birkaç dakika boyunca binanın önünde slogan atan Türk vatandaşları, siyah çelenk ve ellerindeki dövizleri kapının önüne bırakarak ayrıldı.

ZUCCOTTI PARK’TA ERDOĞAN KARŞITLARI TOPLANDI

Taksim’deki olaylara destek amacıyla ‘Herşey Türkiye İçin’ gösterisinin yapıldığı saatlerde Foley Meydanı’na yürüme mesafesiyle 10 dakika uzakta bulunan Zuccotti Park’ta da başka bir eylem vardı. Cumartesi öğle saatlerde başlayan her iki gösteri de olaysız biterken, Zuccotti Park’a gelenlerin Başbakan Erdoğan’a zaman zaman ağır ithamlarda bulunması dikkat çekti.

Darbukalı, saksafonlu gösteride, polis de sert dille eleştirildi. Bağımsız grupların bir araya gelmesiyle gösteri düzenlediklerini belirten kalabalıktan kimileri yakında Türkiye’ye giderek, ‘Ülkem için savaşacağım’ sözlerini sarf ettiği duyuldu.

Yüzden fazla kişinin katıldığı Erdoğan karşıtı gösteride, Başbakan’ın ‘aşırı İslamcı’ diye nitelenmesinin yanında küfürlerle anıldığı dikkat çekti. İngilizce, Türkçe sloganlar eşliğinde talep ve tepkilerini dile getiren kalabalığa, bazı Amerikalıları’nda destek verdiği görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.