FIFA’dan Nusret soruşturması

FIFA’dan Nusret soruşturması

FIFA, Tuz dökme hareketiyle ‘Salt Bae’ tanınan Nusret Gökçe’nin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin, 2022 Dünya Kupası finalinin ardından yetkisi olmadan sahaya nasıl girdiğine ilişkin soruşturma başlattı. FIFA yetkilisi, “İnceleme sonucu uygun işlem neyse yapılacaktır” dedi.

Tuz serpme hareketiyle ünlenen et lokantaları sahibi Nusret Gökçe’nin, Arjantin’in Fransa’yı penaltı atışları sonucu yendiği final maçı sonrası sahaya girerek futbolcular ve Dünya Kupası ile poz vermesi, FIFA’nın da dikkatini çekti.

İngiliz yayın kurumu BBC’ye konuşan bir FIFA yetkilisi, “Bazı kişilerin kupa töreninin ardından yetkisi olmadan sahaya nasıl girdiğini tespit etmek için inceleme başlatıldı. İnceleme sonucu uygun işlem neyse yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

FIFA kuralları gereği kupayı, yalnızca turnuvanın galipleri, FIFA yetkilileri ve devlet başkanlarından oluşan bir grup seçkin kişi tutabiliyor.

NUSRET’İN ABD AÇIK KUPASI FİNALİ’NE GİRİŞİ YASAKLANDI

Nusret Gökçe, Dünya Kupası’nda yaptığı hareketler nedeniyle ABD Açık Kupası Final karşılaşmasına girişi yasaklanmıştı.

Dün ABD Açık Kupası Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Salt Bae, 2023 Açık Kupası Finali’nden men edilmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.