Fethullah Gülen’den Rus Büyükelçi’nin öldürülmesi üzerine açıklama

Fethullah Gülen’den Rus Büyükelçi’nin öldürülmesi üzerine açıklama

Fethullah Gülen Hocaefendi, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Fethullah Gülen Hocaefendi açıklamada şunları söyledi;

” Öteden beri hep terörü telin ettik. Bu açıdan Rus büyükelçisine karşı yapılan terörü de yürekten telin ettiğimi bir kere daha tekrar edeyim. Telin ediyorum. Bir.

İkincisi, bu zat Rusya’daki hizmetlerimize karşı sempati duyan bir insan. Arkadaşlardan benim dinlediğim. Hatta aktivitelerine iştirak etmiş. Orada çok pozitif şeyler konuşmuş. Bu açıdan yine telinimi yeniliyorum o mevzuda. Bütün Rus halkına da baş sağlığı diliyorum. Hususiyle de idarecilerine başsağlığı diliyorum. Dilerim onlarda bu meseleyi öyle görür öyle değerlendirir ve ona göre karar verirler.

Bu katil, kanlı katil onların yanlarındaymış. Değişik zamanlarda o zatın, baştaki zatın, sayın cumhurbaşkanının korumacılığı vazifesini de tefriş etmiş, hatta 10 defa bulunduğunu söylüyorlar, medya söylüyor bunu. Bu kadar yakınında bulunan bir insan, sonra ben Nusra’danim falan diyen bir insan, böyle evvel ve ahır hareketle münasebeti olmadığı apaçık.

Bir de 2014’den sonra alınmış. Esas, uzman, o mevzudaki terör uzmanlarının bertaraf edilmesi, ayıklanması, atılması, o meselenin yakın takibinin ihmale uğraması.

Yapılması gerekli olan şeylerin yapılmaması, bunlar ayrı hatalar.

Bir de o zatı o işte vazifelendirmek, silahlı olarak sen git koru falan demek mevzuu, onlar biraz evvel bahsettiğim gibi ya çok ciddi bir basiretsizliğin ifadesi.

Veyahut kastın ifadesi, yani.

O yapsın bir başkasına mal edelim

Eğer basiretsizliğin ifadesi ise, nasıl olsa böyle bir şey oldu, onu falanlara fatura edelim, bir kere daha bunları o aralık hadisesinde olduğu gibi, sonra haziran hadisesinde olduğu gibi bir kere daha karalayalım bunları

Bir de en tehlikelisi kanaat-i acizanemce yine icmalen ifade ettim; bu hadise bana öyle geliyor ki bundan sonra da bir kısım kimseleri bu türlü öldürmek suretiyle onu da yine hizmete, hizmet hareketine mal etmek isteyecekler

Dünya belki bunlara gülecek, yani inanmayacak. Bütün dünya bunlara gülecek ve inanmayacak.

O hadise de bir numaralı, kendisini böyle sorumlu gören Rusya bile, bu meseleyi reddettiğine göre esasen onların bu türlü şeyleri dünyaya kabul ettirmeleri mümkün değil. Ben dilerim yani bundan sonra o türlü olumsuzluklara terör hadiselerine Cenab-i Hak fırsat vermez. O türlü şeyleri planlayanların Cenab-i Hak başlarına dolar onu.

Efendim, ayak oyunu peşinde koşturuyorlar.

Allah mutlaka ona mukabelede bulunacak, yaptıkları kötülükleri kendi başlarına dolayacaktır.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.