Fethullah Gülen’den Paris katliamına sert kınama

Fethullah Gülen’den Paris katliamına sert kınama

Fethullah Gülen Hocaefendi, Paris’teki hunhar saldırılarda hayatını kaybedenler için taziye yayınladı.

“Mel’un” olarak nitelediği katliamda hayatını kaybedenler için ‘derin teessür’ içinde olduğunu dile getiren Gülen, “Kimden ve ne maksatla gelmiş olursa olsun, her türlü terör hadisesini bir kere daha şiddetle lanetliyorum” ifadesini kullandı.

Tüm terör faaliyetlerini “barışa ve huzura vurulan en büyük darbe” olarak değerlendiren Gülen, hadisenin “hiçbir gerekçe arkasına sığınmadan herkes tarafından ‘ama’sız, ‘lakin’siz olarak kınanması ve lanetlenmesi gerektiğini” vurguladı.

Taziyede yer alan ifadeler şöyle:

“Paris’te mel’un bir katliam sonucunda 100’ün üzerinde masum insanın hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı haberini almanın derin teessürü içindeyim. Kimden ve ne maksatla gelmiş olursa olsun, her türlü terör hadisesini bir kere daha şiddetle lanetliyorum.

Bütün terör faaliyetleri, barışa ve huzura vurulan en büyük darbedir ve herkes tarafından hiçbir gerekçenin arkasına sığınmadan, ‘ama’ sız, ‘lakin’ siz olarak kınanması ve lanetlenmesi gereken, kabul edilemez cürümlerdir.

TERÖR, EN YOZ İNSAN EYLEMİDİR

Terör, başta en kutsal ve evrensel bir değer olan insan hayatına yönelik bir tehdittir ve yeryüzünde şahit olunan en yoz insan eylemidir. Hiçbir din, hiçbir anlayış ve hiçbir telakki onu tasvip edecek kadar yozlaşmış olamaz.

İnsan hayatı Allah nezdinde çok büyük bir kıymete sahiptir. Kutsal Kitabımız hiçbir din ve ırk ayırmadan ‘Masum bir canı öldüren, yeryüzündeki insanların tamamını öldürmüş gibi muamele görür’ buyurarak insan hayatını korunması gereken aslî değerlerden biri saymıştır. Müslüman sadece sulhün, barışın ve huzurun sembolüdür ve hep öyle olmalıdır. Bu sebeple hiçbir teröristin Müslüman olması mümkün olmadığı gibi, hakiki bir Müslümanın da terörist olması söz konusu olamaz.

Bu vesileyle dün Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan elim ve insanlık dışı katliamda yaralananlara acil şifalar diliyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Fransa Cumhurbaşkanı Sn. François Hollande’ın şahsında bütün Fransa halkına taziyelerimi sunuyorum.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.