‘Fethullah Gülen zehirlendi’ haberi yalan çıktı; günlük programlarına aynen devam ediyor

‘Fethullah Gülen zehirlendi’ haberi yalan çıktı; günlük programlarına aynen devam ediyor

Fethullah Gülen’in yaşadığı kampta zehirlendiği, yanındaki talebelerinden birinin de intihar ettiği yönünde yapılan haberlerin asılsız olduğu bildirildi. Gülen’in günlük programlarına her zamanki gibi devam ettiği açıklandı.

Cumhuriyet gazetesinin operasyonel içerikleriyle öne çıkan Oda TV’ye dayandırdığı haberinde ”Pensilvanya’daki Fethullah Gülen zehirlendi. Örgütün mollalarından biri de intihar etti.” ifadeleri kullanıldı.

TR724’ün kamptaki yetkililerden aldığı bilgiye göre, haberlerde geçen ifadeler tamamen yalan. Fethullah Gülen’in sağlığı yerinde. Gülen’in talebelerinden de intihar eden yok.

Kamp yetkilisi, Gülen’in vefat ettiğine ilişkin defaatle yalan haberler yapıldığını, bunun da onların bir benzeri olduğunu ifade etti.

Av. Albayrak: İddiaların tümü asılsız, mesnetsiz, gerçek dışı ve uydurma

Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama da sözkonusu haberleri yalanladı. Albayrak, “Bazı yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Sayın Fethullah Gülen’in zehirlendiği, vefat ettiği, kampta bulunan talebelerden birisinin intihar ettiği şeklinde yer alan iddiaların tümü asılsız, mesnetsiz, gerçek dışı ve uydurmadır.” dedi.