Fethullah Gülen: Darbeye karıştığımın kanıtı varsa Türkiye’ye dönerim

Fethullah Gülen: Darbeye karıştığımın kanıtı varsa Türkiye’ye dönerim

CNN International’a konuşan Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişimi için “Tayyip’in tiyatrosu” ifadesini kullandı.

CNN Fareed Zakaria GPS programına katılan Fethullah Gülen, darbe girişiminin baş rolü olduğuna dair olan iddiaları reddetti ve “Eğer ortada benim bu işe karıştığıma dair kanıt varsa, hemen Türkiye’ye dönerim” dedi.

Gülen darbeye karışanlar içinde kendisine sempati besleyenler olabileceğini ifade edip, eğer varsa bu kişilerin ulusa ihanet ettiğini, kendisinin uzun zamandır savunduğu fikir ve düşüncelere saygısızlık ettiğini kaydetti. Fethullah Gülen, “Bu bir darbe değil tiyatro, darbeye benzeyen bir tarafı yok” dedi.

Fethullah, Türkiye’ye geri dönmesi konusunda, “Mesele dönüp dönmemek değil ama hakkımda en küçük delil gösterirlerse her şeye razıyım” diye konuştu. Gülen, “Bu suçlamanın 10’da 1’i bile doğru çıksa ‘başımı öne eğip, doğruyu söylüyorlar, bırakın beni götürsünler, beni assınlar’ derim” diye konuştu.

Darbe girişimin ardından binlerce kamu çalışanının görevlerinden ihraç edildiğine dikkati çeken Gülen, “Bu açıkça önceden damgalandıklarını ve bu tür bir operasyon için bir senaryoya ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Tüm hayatı boyunca darbelere karşı çıktığını vurgulayan Gülen, “Darbeler insanları böler ve birbirine düşürür. Bu düşmanlık şu anda Türkiye’de olduğu gibi gelecek nesilleri de etkiler. Demokrasiye, özgürlüğe, cumhuriyete karşı darbelere başvuranları lanetliyorum” diye konuştu.

Gülen, “Olanlar askeri darbeden çok bir Hollywood filmine benziyor, sahnelenmiş bir senaryo gibi görünüyor. Zaten planladıkları bir şeyi uygulamaya sokmak için zemin hazırladılar gibi anlaşılıyor” dedi.

Türk halkının büyük çoğunluğunun darbe girişiminden Fethullah Gülen’i sorumlu gördüğü yönündeki anket sonuçlarının sorulması üzerine Gülen, “muhalif medyanın tümüyle susturulduğu ve aynı iddiaların tüm medya araçlarından defalarca tekrarlandığı” bir ortamda böyle bir anket sonuçu çıkmasının doğal olduğunu söyledi.

Gülen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mesajının olup olmadığı şeklindeki bir soruyu, “Allah’ın huzuruna tüm bu işlediği günahlarla çıkmamasını dilerim sadece” şeklinde yanıtladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.