Federal Milletvekili Eliot Engel: Gazetecilerin gözaltına alınması utanç verici bir durum

Federal Milletvekili Eliot Engel: Gazetecilerin gözaltına alınması utanç verici bir durum

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında olduğu gazeteci, sanatçı ve polislere yönelik ’14 Aralık, Özgür Basına Darbe Operasyonu’na tepkiler gelmeye devam ediyor.

ABD Kongre üyesi Federal Milletvekili Eliot L. Engel, medyaya darbe operasyonuna sert tepki gösterdi. Engel, gazetecilerin gözaltına alınmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi. Aynı zamanda Dış İlişkiler Komitesi’ndeki Demokratların önde gelen isimlerinden olan Milletvekili Engel, Erdoğan’ın muhalifleri susturmaya çalışmasının süpriz bir durum olmadığını belirtti.

Erdoğan yönetimindeki Türkiye’de son zamanlarda meydana gelen olayların ‘utanç verici, rezalet ve korkunç’ olarak niteleyen New York Federal Milletvekili Engel, “Erdoğan, daha çok Türkiye’yi tek partili yönetim haline getirmeye çalışıyor. Türkiye ile müttefik olmak bizim için gurur verici bir duygu. NATO üyesi olmamız gurur vericidir. Ama Türkiye’nin seçilerek göreve gelmiş yönetimden ziyade diktatörlükle yönetilmesini gururla karşılamıyoruz.” diye konuştu.

Erdoğan’ın askeriyeye, ifade-basın özgürlüğüne kısıtlama getirdiğini ve bunun hoş görülebilir bir durum olmadığını kaydeden Engel, “Türkiye ile ilgili endişeli ve huzursuzum. Amerika’da Türklere, Türkiye’nin demokrasiden, diktatörlüğe dönüşme mücadelenize destek verdiğimizi söyledim.” dedi. Amerikalı yetkililerin, Türk yetkililere ‘Erdoğan’ın yaptıklarından mutlu olmadığımızı’ net bir şekilde ifade etmelerini beklediğini kaydeden federal milletvekili, ‘Türkiye eğer Amerikanın müttefiki olmaya devam edecekse, demokratik kurum olmalı. Her iki yola sahip olamaz. NATO’da tek partili bir diktatör ülke olmazasınız, diktatör bir ülke olduğunuz halde, demokrasi varmış gibi davranamazsınız.” şeklinde konuştu. “Gördüğüm kadarıyla sayın Erdoğan demokrasiye şamar indirmeye çalışıyor” diyen Demokrat milletvekili, “Bu kabul edilemez. NATO için adil değil, daha önemlisi, bundan iyisini hak eden Türk insanı için adil değil.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Bazı savaşçıların Türkiye üzerinden Suriye’ye gittiğini hatırlatan Amerikalı milletvekili, Erdoğan’ın haberi olmadan bu durumun gerçekleşmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.