FBI’ın ‘gizli bir kural’ ile gazetecileri takip ettiği iddia edildi

FBI’ın ‘gizli bir kural’ ile gazetecileri takip ettiği iddia edildi

Federal Büro Araştırma (FBI)’ın 2011’de ‘gizli bir kural’ ile devlet kurumlarından sızan belgeleri  yayınlayan gazetecileri takip ettiği iddia edildi.

Ulusal Güvenlik Direktörü (NSA)’nin eski çalışanı Edward Snowden’in sızdırdığı gizli belgeleri ilk olarak yayınlayan The Intercept internet sitesi FBI ile ilgili gizli belgeler yayınladı.

Belgelere göre FBI, gizli belgeler yayınlayan gazetecilerin kaynağını bulmak için Adalet Bakanlığı’ndan izin alamadan Ulusal Güvenlik Mektubu (NSL) ile medya kuruluşu ve gazetecilerin telefon kayıtlarını araştırabiliyor. Normal prosedüre göre FBI’ın gazeteciler üzerinde casusluk çalışması yapması için bakanlıktan izin alması gerekiyor. Ancak FBI kendi hukuki danışmalarından bu konuda onay alarak hareket edebiliyor.

Freedom of the Press Foundation Direktörü Trevor Timm, bir zamanlar teröristleri ve casusları avlamak için kullanılan taktiğin FBI tarafından gazetecilere kullanılmasının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

FBI sızan belgeyle ilgili herhangi bir yorum yapmadı. Yetkililer, bir haberin sızması nedeniyle gazeteci hakkında soruşturma açılamayacağını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın daha önceden bilgi sızdıranlar hakkında ‘Casusluk Yasası’ üzerinden işlem yapılmasına izin verildiği belirtilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.