FBI, sanal alemde en büyük uyuşturucu ticaretini yapan şahsı yakaladı

FBI, sanal alemde en büyük uyuşturucu ticaretini yapan şahsı yakaladı

FBI dünya genelinde Silk Road (İpek Yolu) isimli web sitesi aracılığıyla uyuşturucu satışını yönettiği iddia edilen 29 yaşındaki Ross Ulbricht şahsı yakaladı. FBI ajanları siteden uyuşturucu almaya başlayınca yakayı ele veren Ulbricht, San Francisco’da çıkartıldığı mahkemede uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama, bilgisayar korsanlığı ve ölüm tehdidinde bulunmak suçlarından yargılanmasına başlanıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ross Ulbricht, internet sitesi üzerinden Ocak 2011’den beri sanal alemde uyuşturucu satışı ve alımı gerçekleştiriyordu. Sitenin yönetici olan ve fizikçi olduğu belirtilen Ulbricht nakit para yerine sanal para birimi ‘Bitcoins’ sistemini kullanarak uzun süre kendisini saklamayı başardı. Bu sayede herhangi bir banka ve resmi kurum ile iletşim kurmak zorunda kalmadı.

Dünyanın çeşitli noktalarında hazır bulunan uyuşturucu tacirleri ellerindeki esrar, eroin, kokain ve methamphetamine gibi ürünleri İpek Yolu sitesi üzerinde satışa çıkartarak işlemleri gerçekleştirdi. Site üyeleri arasında gerçekleştirilen satış sonrası parayı yine site üzerinde ‘Bitcoins’ olarak tahsil edildi ve Ulbricht kendi komisyonu bu şekilde kazandı. San Francisco’da ortaya çıkarılan narkotik olayında, sanal ortamda gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu ticareti olduğu belirtildi.

SİTE ÜST DÜZEY BİR GÜVENLİK SİSTEMİ İLE KORUNDU

Sanal alemde ‘Korkunç Korsan Roberts’ (DPR) uyuşturucu satışı yaptığı sitesinin güvenliğini sağlamak için karmaşık algoritmalar kullanarak özel bir ağ ile kurdu. Dünya genelinde organize edilen söz konusu uyuşturucu trafiği, para transferi dahil sadece İpek Yolu sitesi üzerinde sağlanıyordu. Yetkililer, 30 ayda toplam 1.2 milyar dolar paranın transfer edildiğini açıkladı.

Site kullanıcıları çarşamba günü Adalet Bakanlığı, FBI, IRS, İç Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele İdaresi’nin “Bu gizli site ele geçirilmiştir ” yazılı ilanı ile İpek Yolu’nun ele geçirildiğini öğrendi.

Site yöneticisi Ross Ulbricht Texas Üniversitesi Fizik Bölümü’nden mezun olduğu kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.