Ergenekon kararları Amerikan medyasında geniş yer buldu

Ergenekon kararları Amerikan medyasında geniş yer buldu

Amerikan medyası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ergenekon ile ilgili verdiği kararlara geniş yer ayırdı.

New York Times (NYT) Gazetesi haberi “ Mahkeme darbe girişimi ile ilgili kararı verdi” (Turkish Court Hands Down Sentences in Coup Plot) şeklinde duyurdu. Haberde aralarından eski genel kurmay başkanı olan 275 sanığın en az 1o’ nun müebbet hapis cezası aldığı belirtildi. Gazete, sanıkların Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı devirmek için darbe planı hazırladıkları gerekçesi ile cezalandırıldığını ifade etti. Haberde, Ulusal Kanal Televizyonu kaynak gösterilerek, sanıklara destek vermek amacıyla Silivri bölgesine giden protestocuların, polis müdahalesine uğradığı kaydedildi.

Bir diğer gazete Wall Street Journal  gazetesi ise haberi “ Türk mahkemesi, 10 müebbet hapis verdi” başlığı ile duyurdu. Haberde, Başkaban Erdoğan ile laik kesim arasında 10 yıldır süren anlaşmazsızlığa neden olan davanın sonuçlandığı belirtildi. Gazete, aralarında 70 yaşındaki Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bulunduğu 250’den fazla insanın Türkiye’nin ‘İslami kökenli’ hükemetini komplo kurmak suçundan cezalandırıldığını ifade etti.

 

CNN Televizyonu’da internet sitesinden “Genel kurmay eski başkanına müebbet hapis” şeklinde aktardı. Haberde, tartışmalı Ergenekon davasında Emekli Albay Dursun Çiçek’inde müebbet hapis cezasına çarptırıldığına yer verdi. CNN, ayrıca Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek’in “Bu ciddi bir haksızlıktır, biz bu sisteme karşı mücadele edeceğiz. Direneceğiz”şeklindeki ifadelerine yerverdi.

Foxnews televizyonu kanalı ise internet sitesindeki  haberi “Darbe suçlamasından  eski genelkurmay başkanına ömür boyu hapis” başlığıyla duyurdu.

Washington Post ise haberi “Mahkeme eski genel kurmay başkanına ömür boyu hapis cezası verdi” şeklinde okurlarına aktardı. Gazete TRT Haber’i kaynak göstererek en az 16 sanığın  müebbet hapis aldıklarını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.