Erdoğan’ın Washington ziyareti gerilimli başladı

Erdoğan’ın Washington ziyareti gerilimli başladı

Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD’nin başkenti Washington’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oteli önünde protesto edildi. Polisler gerilimin artması üzerine otel önünde güvenlik kordonu oluşturmak zorunda kaldı.

Akşam saatlerine doğru TUR uçağı ile Andrews Hava Üssü’ne gelen Erdoğan’ı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç karşıladı. Erdoğan’ı karşılamaya ABD’li üst düzey bir yetkili gelmedi.

Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik etti.

Ardından Washington ziyareti süresince kalacağı Regis Otel’e geçen Erdoğan otel önünde prosteto edildi. Prostestocu grup “Faşist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”  ve “Hırsız Erdoğan” şeklimde sloganlar attı. Otel önünde toplanan bir diğer grup ise Erdoğan’a destekledi. 

Erdoğan’ı desteklemeye gelen bazı kişiler otel önünde gazetecilere küfürler savurarak saldırdı. Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın otelden çıkışı sırasında Cumhurbaşkanlığı korumaları protestocular önünde etten duvar ördü. Bazı korumaların küfür ettiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti kapsamında ilk olarak ABD’de düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.