Embrace Relief’ten Somali’de şehit olan eğitimciler için yardım kampanyası

Embrace Relief’ten Somali’de şehit olan eğitimciler için yardım kampanyası

ABD merkezli yardım vakfı Embrace Relief, Somali’de şehit düşen eğitim gönüllülerinin aileleri için yardım kampanyası başlattı.

Türk-Amerikan toplumu tarafından sosyal yardımlarda bulunmak amacıyla kurulan Embrace Relief Somali’de uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan öğretmenler Hıdır Çalka, Kemale İsmailova, şoför Ali Ömer Salim, tercüman İsa Hacı ve koruma Mohammed Ahmet’in ailelerine verilmek üzere yardım kampanyası başlattı.

Dünya genelinde yaptığı yardımlarla adını duyuran Embrace Relief’in CEO’su Osman Dülgeroğlu, öğretmenleri şehit edilen kurumun, vakıfları ile ortak çalışmalar yaptığını hatırlattı.

Yaşanan bu terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirten CEO Dülgeroğlu, “Terör saldırısı bu defa masum öğretmenler ve okul görevlilerini buldu. Bu olay bizi derinden yaralamıştır. Biz de kurum olarak bu saldırıda şehit olanlar için yardım kampanyası düzenleme kararı aldık” dedi. Her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını belirten Dülgeroğlu, “ Yardım kampanyamız bir ay devam edecektir. Toplanan bütün yardımları terör saldırısında etkilenen ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine ulaştıracağız. Yardım kampanyamıza herkesin destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Afrika’da açtıkları su kuyuları ile isimlerini duyuran Embrace Relief, periyodik olarak dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Haiti’ye yardımda bulunuyor.

Amerikalı kuruluş, Türkiye’deki Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte başta Afrika olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde ortaklaşa yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

Geçen hafta Somali’nin başkenti Mogadişu’da faaliyet gösteren Türk okulunun servis minibüsüne düzenlenen terör saldırısında Kıblenüma İlköğretim Okulu öğretmenleri Hıdır Çalka (36) ve Banu Kemale İsmailova (34) ile servis şoförü Amir Ömer Salim, tercüman İsa Hacı ve aracın güvenliğini sağlayan asker Mohamed Ahmed hayatını kaybetmişti.

İsteyenler aşağıdaki linkten yardımda bulunabilir.

http://embracerelief.org

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.