Elon Musk’la anlaşıldığı haberleri sonrası Twitter hisseleri yükseldi

Elon Musk’la anlaşıldığı haberleri sonrası Twitter hisseleri yükseldi

Twitter’ın hisseleri, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın şirketi satın almaya yakın olduğu ve bugün bir anlaşmaya varılabileceği haberleri üzerine yüzde 5’ten fazla değer kazandı.

Amerikan medyası, Twitter Yönetim Kurulu’nun, hafta sonu Musk ile bir araya geldiğini yazdı. Görüşmede Musk’ın şirket için yaptığı 43 milyar dolarlık teklifin ele alındığı bildiriliyor. Şirket başlangıçta Elon Musk’ın teklifini geri çevirmişti. Ancak şimdi müzakerelerin son aşamaya geldiği söyleniyor. Reuters haber ajansı, Twitter yönetim kurulunun hissedarlara teklifin kabul edilmesini önermesi halinde bugün bir açıklamanın gelebileceğini duyurdu.

BBC’nin aktardığına göre, ABD’de piyasalar açılmadan önce Twitter’ın hisselerinin değeri yüzde 5,1 artarak 51,57 dolara yükseldi. Musk, hisse başına 54,20 dolar önermişti.

Musk bu ayın başlarında 3 milyar dolarlık Twitter hissesi satın almıştı. Hisselerinin yüzde 9’a çıkması üzerine Musk’a yönetim kuruluna girmesi teklif edildi. Fakat Musk bunu reddetti. Musk yönetim kuruluna girseydi daha fazla hisse satın alamayacaktı. Elon Musk 14 Nisan’da ise şirket için 43 milyar dolarlık teklif verdi.

Musk Perşembe günü de düzenleyici kurumlara teklifinin finansmanıyla ilgili ayrıntıları sunmasından sonra, 11 kişilik Twitter Yönetim Kurulu olası bir anlaşmayı ciddi şekilde değerlendirmeye başladı.

Başvuru dosyasına göre Musk, teklifi için 46,5 milyar dolarlık finansman paketine sahip olduğunu bildirdi. Musk teklifini kendi hisselerinin yanı sıra Morgan Stanley ve diğer şirketlerinin desteğiyle finanse edeceğini belirtti. Bazı hissedarların Musk’ın bu girişiminden sonra yönetim kuruluyla irtibata geçtiği ve olası bir anlaşma fırsatının kaçırılmaması tavsiyesinde bulunduğu söyleniyor.