El Cezire muhabirlerine yedişer yıl ceza

El Cezire muhabirlerine yedişer yıl ceza

Mısır’da mahkeme, geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana tutuklu bulunan El Cezire’nin 3 muhabirine, yedişer yıl ceza verdi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır Dışişleri Başkanı Samih Şükri ile yaptığı telefon görüşmesinde mahkemenin kararından “ciddi rahatsızlık” duyduklarını belirtti.

29 Aralık’ta Kahire’deki bir otele düzenlenen baskında gözaltına alınan gazetecilere verilen cezalar belli oldu. Üç gazeteci, Müslüman Kardeşler’e yardım etmek ve yalan haber yapmaktan suçlu bulundu. Mahkeme ayrıca, Bahir Muhammed’e mühimmat bulundurmaktan dolayı 3 yıl ekstra ceza verdi.

Avustralyalı Peter Greste, Mısır asıllı Kanada vatandaşı Muhammed Fehmi ve Mısırlı Bahir Muhammed, “terör örgütü” ilan edilen Müslüman Kardeşler’e yardım etmekle ve Mısır ulusal güvenliğini tehlikeye atan yalan haber yapmakla suçlandı. Gazeteciler, savunmalarında masum olduklarını ve yalnızca işlerini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Cezaların açıklanmasından sonra konuşan Avustralya Dışişleri Bakanı Julia Bishop, “Hepimiz bu kararla şok olduk” dedi. Bishop, Avustralya Hükümeti’nin Sisi ile iletişime geçerek davaya müdahale etmesi konusunda talepte bulunacağını söyledi.

Kerry, Mısır Dışişleri Bakanını aradı

ABD Dışişleri Başkanı John Kerry, Mısır Dışişleri Başkanı Samih Şükri ile yaptığı telefon görüşmesinde mahkemenin kararından “ciddi rahatsızlık” duyduklarını, “mahkemenin mahkumiyet kararının tüyler ürpetici ve çok acımasız olduğunu” belirtti. Kararı öğrenir öğrenmez çok endişelendiğini ve hayal kırıklığına uğradığını belirten Kerry, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile telefonda görüştüğünü söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.