El Cezire, Al Gore’un kanalını satın aldı

El Cezire, Al Gore’un kanalını satın aldı

Katar’dan yayın yapan El Cezire televizyon kanalı, eski Başkan Yardımcısı Al Gore tarafından kurulan Current TV kanalını satın aldı.

Uzun süredir ABD’de geniş kitlelere ulaşmayı planlayan El Cezire, Current TV ile yaklaşık 40 milyon haneye ulaşma imkanı bulacak. Daha önce sol eğilimli yayınlar yapan kanalın isminin değişeceği ve ABD içindeki ulusal haberlere odaklı olarak yayın yapacağı belirtildi.

Gore, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Current Media, belli prensipler üzerine kurulmuştu. Seslerini duyuramayanlara söz hakkı tanımak, gerçekleri konuşmak, bağımsız ve çeşitli düşüncelere yer vermek ve kimsenin yayınlamadığı haberleri yayınlamak. El Cezire de, tıpkı Current gibi, doğruların ve gerçeklerin etrafımızdaki dünyayı daha iyi tanımamızı sağladığına inanıyor” ifadelerini kullandı.

El Cezire’nin İngilizce yayın yapan kanalı ABD’de halihazırda 4.7 milyon haneye ulaşıyor. Katar merkezli kanal, satın alımın ardından New York ve Washington dahil ülkenin metropolitan bölgelerine ulaşabilecek.

Kanalın yeni isminin “Al-Jazeera America” olacağı, ABD’deki büro sayısını da 5’den 10’a çıkaracağı belirtiliyor. Kanal sözcüsü Stan Collender, yayının yüzde 50’den fazlasının Amerika’daki gelişmelere ayrılacağını, kanalın merkezinin New York olacağını söyledi.

El Cezire’nin ABD’de daha fazla izleyiciye ulaşma planı, bir engelle karşı karşıya. Ülkenin ikinci büyük kablolu televizyon sağlayıcısı Time Warner Cable, sahibi değişen Current TV’yi daha fazla bünyesinde tutmayacağını açıkladı. Time Warner, düşük izleyici oranına sahip olan kanalları yayından kaldırmayı düşündüğünü, sahiplerin değişmesinin de anlaşmayı feshetme fırsatı ortaya çıkardığını söyledi.

Araştırma firması SNL Kagan, 2005’te Gore ve Joel Hyatt tarafından kurulan Current TV’nin 2013’te 114 milyon dolar gelir elde etmesinin beklendiğini duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.