Dünyanın en uzunu Sultan, Anadolu Kültürleri Festivali için Los Angeles’a geliyor

Dünyanın en uzunu Sultan, Anadolu Kültürleri Festivali için Los Angeles’a geliyor

Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek üzere havalimanına gelen dünyanın en uzun insanı 2 metre 51 santimetre boyundaki Mardinli Sultan Kösen’e yolcular yoğun ilgi gösterildi. Şaşkınlıklarını gizleyemeyen özellikle yabancı yolcular, Kösen’le fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Uzun olması nedeniyle x-ray cihazının yanından gecen Kösen’i, güvenlik görevlisinin araması sırasında ilginç görüntüler oluştu.


Los Angeles’te bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde, Amerikalılar Türk kültürü ile daha yakından tanışma fırsatını yakalayacaklar. Los Angeles’ın Orange County Fuar Alanında 16-20 Mayıs 2013’te gerçekleşecek Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali 60 dönüm arazi üzerine kuruldu. Türkiye’de seçilen şehirlerin öne çıkan kültürel varlıkları ile dekore edilen her şehir, kendi kültürüne uygun etkinliklerle ziyaretçilerinin karşısına çıkacak.


Festivale Guinness Rekorlar Kitabı’na göre 2 metre 51 santimetre boyu ile yeryüzünün yaşayan en uzun insanı Sultan Kösen de katılacak. Festivale gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen Kösen, boyunun x-ray cihazını uzun olması sebebiyle cihazın yanından geçti. Kösen’i, güvenlik görevlisinin araması sırasında da ilginç görüntüler oluşturdu.


Anadolu festivali için bugün Los Angeles’a gideceğini belirten Kösen, “Anadolu yemek kültürü ve Anadolu festivali için. Orada ayrı ayrı stantlar olacak. Bende Türkiye için oradayım. Arkadaşlar benimle iletişime geçti. Bende kabul ettim. Sonuçta ülkemin tanıtımı için elimden gelen bütün gayretleri seferber ederim. Daha önce 2-3 kere daha gittim Amerika’ya. Uçakta koltuklarda biraz sıkıntı yaşıyorum. Ama yapacak bir şey yok. Gülü seven dikenine katılır. Business-Class bölümünde koltuklar biraz daha geniş olduğu için oraya oturuyorum.” dedi.


Normal insanlara göre ayakkabıları da büyük olan Kösen, özel yapım 60 numara ayakkabı giydiğini söyledi. Dünyanın en uzun insanı 2 metre 51 santimetre boyundaki Mardinli Sultan Kösen’e yolcular yoğun ilgi gösterildi. Şaşkınlıklarını gizleyemeyen özellikle yabancı yolcular, Sultan Kösen’le fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.