Dünya basını: Erdoğan’a yardımcısından tekmeli yardım

Dünya basını: Erdoğan’a yardımcısından tekmeli yardım

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in Soma’da yaşanan maden felaketinden sonra hükümeti protesto eden bir vatandaşa tekme atması dünya kamuoyunda hayret ve tepkiyle karşılandı.

Yerkel’in yerde yatan vatandaşa attığı tekmenin değişik açılardan çekilmiş fotoğraflarını internet sayfasına taşıyan NBC televizyonu, haberi ‘‘Erdoğan’ın danışmanı ve hükümetin olaya karşı takındığı tavır herkesi şok etti’’ başlığıyla verdi. NBC konuya geniş yer ayırırken, çarşamba günü Soma’yı ziyeret eden Erdoğan’a halkın tepki göstererek ‘katil’ ve ‘hırsız’ diye haykırdıklarına dikkat çekti.

Haberde Erdoğan’ın, ‘‘Bu tür olaylar bu işin doğasında var’’ sözlerine de yer veren NBC, Başbakan’ın halkın öfkesinden bir markete sığınarak korunduğunu aktardı.

 

CNN: ERDOĞAN’A DANIŞMANINDAN YARDIM

CNN televizyon kanalı ise internet sitesinde fotoğraflarla aktardığı haberinde Yerkel’in yerde yatan vatandaşa attığı tekmeye yer verdi. CNN’deki haberde, ‘‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanından yardım. Yerkel, Başbakanı protesto eden ve polis tarafından yere yatırılan göstericiye tekme atarak Başbakan’a yardım etti.’’ ifadelerini kullandı.

Daily News gazetesi de aynı fotoğraf karesini kullandığı haberinde “Başbakan’a danışmanından protestocuya tekmeli yardım” idalerine yer verdi.

 

EL ARABİA: TÜRK LİDERİNİN İMAJINI ZEDELEDİ

El Arabia gazetesi de haberinde, ‘‘Bir protestocu tekmeleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımcısının video görüntüleri Türkiye’de infiale neden oldu. Tekme ve görüntüler Türk liderinin imajını zedeledi.’’ dedi.

US News adlı haber dergisi de Yerkel’in tekmeli fotoğrafını internet sayfasında vererek, ‘‘Başbakan’ın danışmanı olayı doğruladı ve kendisini ‘olayda tahrik edildim’ diye savundu’’ şeklinde yazdı.

 

NY TİMES: YERKEL ÖZÜR DİLEMEDİ

New York Times (NY Times) gazetesi de internet sayfasında Yerkel’in fotoğrafı için ‘‘Protestocuya hükümet yetkilisinin öfkesi dolu dizgin’’ başlığı ile verdi. Aynı haberde Yerkel’in BBC Türkçe’ye verdiği mülakatta tekme attığını kabullendiğini belirterek olayın sosyal medyada büyük tepki çektiğine işaret etti. NY Times haberinde hükümetin yaşanan trajedide sorumlu davranmak yerine öfke ile üstüne gittiğini de yazdı. Haberde dikkat çeken bir başka ayrıntı da Yerkel’in yaptığı eylemden dolayı özür dileme ya da görevinden istifa etmediği, yalnızca ‘‘üzgünüm’’ dediğine vurgulanması oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.