Doktor sinema katliamcısı konusunda polisi uyarmış

Doktor sinema katliamcısı konusunda polisi uyarmış

Colorado’da bir sinemaya geçen yıl düzenlediği silalı baskın ile 12 kişinin ölümüne 70’e yakın insanın da yaralanmasına yol açan James Holmes’ın topluma zararlı olabileceği yolunda öğrencisi olduğu okulun psikiyatristi tarafından polise rapor edilidği ortaya çıktı.  

Colorado Üniversitesi psikiyatristi Dr. Lynne Fenton, Holmes’in katliamı yapmadan bir ay kadar öncesinde okulun polisine bu öğrencinin toplum için zararlı olabileceği yönünde uyardığı kaydedildi. Geçen sene 20 Temmuz’da gerçekleşen olay sonrasında Holmes’ın öğrencisi olduğu Colorado Üniversitesi’nin polis birimi kendilerine zanlı hakkkında hiçbir uyarının gelmediğini söylemişti.

Katliam olayının soruşturulmasında okulun polis memurlarından Lynn Whitten, Dr. Fenton’un katliamdan önce kendisine Holmes hakkında uyarıda bulunduğunu söyledi.  Whitten yeminli ifadesinde, ‘‘Dr. Fenton bana James Holmes hakkında vardığı kanısının halk için tehlikeli olduğu ve adam öldürmeye meyilli olduğunu raporunda bildirmişti’’ dedi.

 

Whitten, Dr. Fenton’ın Holmes’dan daha sonra tehdit mesajları aldığı yolunda kendilerine şikayette de bulunduğunu söyledi.

Colorado Üniversitesi sözcüsü, konu ile ilgili yorum yapamayacağını zira mahkeme kayıtlarının kendilerine ulamaşdığını belirterek basının sorularını yanıtsız bıraktı.

 

Geçtiğimiz hafta Holmes’ın avukatları müvekkilleri için savcılıktan ömür boyu hapsini istemişti. Savcı ile olayda yaşamını yitirenler ile yaralananların aile ve yakınları ile yaptığı görüşme sonunda Holmes’ın ömür boyu hapis yatmasını değil mahkemeden idamını talep ettiklerini açıklamıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.