Din adamlarından Obama’ya İHA eleştirisi: Hristiyanlıkta yeri yok

Din adamlarından Obama’ya İHA eleştirisi: Hristiyanlıkta yeri yok

Amerikalı bir grup din adamı, İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarının Hristiyanlık değerlerine zıt olduğunu söyleyerek başkan Barack Obama’yı uyardı. Din adamları, yönetimden saldırıları durdurmasını istedi. 

 

Brave New Foundation (Vakıf) tarafından hazırlanan video, sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmaya başladı. Görüntülerde Hristiyan ve Yahudi din adamlarının, İHA’ların kullanımını ‘Uzaktan kumandalı suikast’ olarak nitelediği görülüyor. İHA’ların görüntüsünün dahi insanı korkutmaya yettiğine işaret eden Maryland eyaletinden rahip Paul Zahl, “İnsana teslim olma şansı tanımadan öldürme fikrine göre kurgulanmış. Bu Hz. İsa’nın öğretilerine tamamen aykırı” dedi. 

 

Rahip ve hahamların Başkan Obama yönetimini eleştirdiği videoda, yürütülen savaşın Roma ve Katolik kiliselerinin ‘Haklı Savaş Teorisi’ prensiplerine uymadığı ifade ediliyor. Din adamları, teoriye göre savaşın son çare olarak görülmesi ve bu yolun tercih edildikten sonra da iyi niyetle yürütülmesinin şart olduğunu hatırlatıyor.

Videoda başkan Obama’ya eleştiri yönelten bir diğer din adamı da Virginia eyaletinden Joe Nangle. Nangle, “Obama hükümeti kendini Tanrı gibi görüyor. Yaşama kültürü yerine insanlara ölüm getiriyor” diye konuştu. Görüntülerde toplam 6 din adamı İHA saldırılarına neden karşı olduklarını açıklıyor. Videoda ayrıca başkan Obama ile yeni CIA direktörü John Brennan’ın da bazı açıklamalarından kesintilere yer veriliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.