Dikkat; kasırga nedeniyle otobanlar, köprüler ile metrolar kapatılıyor

Dikkat; kasırga nedeniyle otobanlar, köprüler ile metrolar kapatılıyor

Sandy kasırgası Kuzeydoğu’da hayatı felç edecek. New York’ta toplu ulaşımların seferlerini iptal edeceği açıklamasından sonra yine bu şehirde köprülerin de aşama aşama araç tarfiğine kapatalacağı belirtildi. New Jersey de ise, otobanların araç trfaiğine kapatılmasının dışında eyalet genelinde hizmet veren tern seferleri de kasırga nedeniyle askıya alındı.

New York, New Jersey sahillerinden Büyük Göller (veya Michigan gölü) bölgesine kadar 800 mil (1300km) genişliğinde bir alanda etkili olması beklenen Sandy’in bol yağış dışında şiddetli rüzğarlarla hayatı felç edeceği öngörülüyor. Sandy nedeniyle Amerika’nın Doğu kıyılarında şuana kadar 941 uçak seferi iptal edilirken yarında 2 bin uçuşun iptal edileceği belirtildi. Özellikle uçak seferlerinin New Jersey ile New York havalimanlarında seferlerinin iptal edileceği belirtildi.

New York eyaleti Valisi Andrew Cuomo düzenlediği basın toplantısında yarından itibaren New York, New Jersey, Connecticut, Maryland, Delaware, Pennsylvania, Massachusetts, New Hampshire ile Batı (West) Virginia eyaletlerini etkisi altına alacak olan Sandy kasırgası nedeniyle halktan evlerinde kalmalarını önerdi. Acil kriz masasının 24 saat çalıştığını belirten Vali Cuomo, kasırgaya karşı şuan hazır tutulan araç-gereçler hakkında bilgi de verdi. Cuomo daha sonra, New York şehrinde metro ve otobüs seferlerinin iptal edilmesinin dışında köprülerin de aşama aşama kapatılacağını söyledi.

New Jersey Valisi Chris Christie ise eyaletin sahil kesiminde oturan halkın tahliyesi için yeniden çağrıda bulundu. Vali Christie, Sandy kasırgasının halkın dikkate alarak tedbirli davranmalarını istedi. New Jersey’de otobanların kapatılması dışında New Jersey Transit tren seferleri ile otobüs ulaşımı da fırtına nedeniyle iptal edildi. Hem New York, Connecticut ile New Jersey’de su baskınlarına karşı da halk uyarıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.