Delta Force, IŞİD ile mücadeleye hazır

Delta Force, IŞİD ile mücadeleye hazır

ABD ordusunun en elit birliklerinden olan Delta Force’un IŞİD’in liderlerini yakalamak ve öldürmek için Irak’ta operasyon hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Delta Force operasyonlarıyla direk bağlantısı olan bir yetkilinin CNN’e yaptığı açıklamaya göre, son dönemde yapılan gizli hazırlıklar içinde güvenli evlerin hazırlanması, muhbir ağının kontrol edilmesi, Peşmerge ve Iraklı kuvvetler ile koordinasyonlu operasyonlar yeralıyor.

Pentagon Basın Sekreteri Peter Cook, “Operasyonların gizliliği ve güvenliği için nerede, ne zaman yapılacağını” söyleyemem dedi.

Konuyla ilgili diğer Pentagon yetkilileri de yorum yapmaktan kaçındı. Ancak elde edilen bilgiler ABD özel kuvvetlerinin IŞİD’e yönelik operasyonlar için hazırlıkları sonlandırdığı yönünde.

Fakat daha önce Irak ve Afganistan’da uygulanan stratejinin IŞİD için de uygulanması düşünülüyor. Bölgede yapılan çeşitli baskınlarda ele geçirilen bilgisayar ve cep telefonları üzerinden bilgiler elde edip, daha ufak ancak önemli hücrelere ani operasyonlar düzenlemek.

Bu stratejinin işe yaradığının bir örneği olarak 2015 Mayıs’ında IŞİD liderlerinden Abu Sayyaf’ın öldürülüp eşinin tutuklanması gösteriliyor.

Delta Force’un özellikle belli kişileri hedef alarak operasyon yapması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.