Davutoğlu’dan MİT TIR’ları ‘itirafı’

Davutoğlu’dan MİT TIR’ları ‘itirafı’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MİT TIR’larıyla ilgili olarak “Evet açıkça söylüyorum, o yardımlar Türkmenler’e gidiyordu.” ifadeleri gündeme oturdu.

‘Dibimizdeki savaşa sessiz mi kalalım yani’ diyen Davutoğlu’nun ‘silah sevkiyatı kabul ettiğini’ belirten Can Dündar, Twitter hesabından “Türkmenlerin buna da bir çift sözü var: O da yarına.” diye cevap verdi.

İktidarın “İnsani yardım taşıyordu” diye savunduğu MİT TIR’larındaki silahların görüntülerini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi hakkında ‘terör’ soruşturması açıldı. Bu tartışma sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan TIR’larla ilgili flaş bir açıklama geldi.

AKP’nin Ankara’da düzenlediği miting de konuşan Başbakan Davutoğlu, “Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri’ne gidiyordu. Dibimizde bir savaş olacak, orada da Türkmen kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz katledilecek; biz de seyredeceğiz öyle mi?” dedi.

DÜNDAR’DAN ANINDA CEVAP: DAVUTOĞLU SEVKİYATI KABUL ETTİ

Bu sözleri “itiraf” olarak değerlendiren Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ise Başbakan Davutoğlu’na Twitter adresinden şu cevabı verdi: “Davutoğlu silah sevkiyatını kabul etti: “Türkmenlere gidiyordu” Türkmenlerin buna bir çift sözü var: O da yarına..”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.