Danıştay’dan OHAL mağdurları için önemli karar

Danıştay’dan OHAL mağdurları için önemli karar

Danıştay 5. Dairesi Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilenlerin idare mahkemelerine başvurmalarına hükmetti.

Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarılmasından kaynaklanan uyuşmazlığı değerlendiren Danıştay 5. Daire “Davanın görev yönünden reddi ve dava dosyasının Balıkesir İdare Mahkemesi’ne gönderilmesi gerektiği düşünülmektedir” dedi.

Karar metninde Danıştay üyelerinin imza ve isimleri ise yer almadı.

Kararı bianet’e değerlendiren Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak karar sonucunda KHK ile ihraç edilenlerin İdare Mahkemelerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

KHK ile işten çıkarılanların bir kısmı, KHK’ların Bakanlar Kurulu kararıyla alınması nedeniyle Danıştay’a, bir kısmının ise İdare Mahkemelerine başvurmuş, KHK’ya itirazların nereye yapılacağı konusu netleşmemişti.

Yrd. Doç. Dr. Altıparmak, Danıştay’ın ilgili kararıyla başvuruların İdare Mahkemelerine yapılması gerektiğinin kesinleştiğini ifade etti.

Buna göre KHK mağdurları, ilandan sonra 60 gün içinde İdare Mahkemelerine başvurabilecekler. Halihazırda Danıştay’a başvuru yapmış olanlar ise hak kaybı yaşamayacak. İdare Mahkemelerinden red alanlar Bölge İdare Mahkemeleri’ne gidecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.