CPJ, Türkiye’den erişim yasağını kaldırmasını istedi

CPJ, Türkiye’den erişim yasağını kaldırmasını istedi

Uluslarar arası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Türk yetkililerden, internette bazı haber sitelerine getirilen ulaşım engelini kaldırmasını istedi.

CPJ adına yazılı bir açıklama yapan kurumun Avrupa ve Orta Asya Koordinatörü Nina Ognianova, “Biz Türk yetkililerin acilen ulaşımı engellenen web sayfalarına erişim yasagını kaldırmaları ve halkın kısıtlı bilgi edinmesine yönelik çabalarına da son vermeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

CPJ açıklamasında yayın yasağının Türk yetkililer tarafından 8 haber web sayfasına getirildiğine işaret edildi. Haber sitelerine teröre karşı yürütülen mücadele gerekçesi ile ulaşımın TİB tarafından engellendiği hatırlatılan açıklamada, halkın özgürce haber alma hakkı olduğu vurgulandı ve Türk yetkililerden erişim engelini kaldırması talep edildi.

Ulaşım engeli getirilen internet haber sitelerinin isimleri de açıklamada yer aldı. Bu haber sitelerinin Kürt yanlısı siteler olduğu vurgulanarak isimleri verildi: Rudaw, BasNews (Kuzey Irak merkezli), Dicle Haber Ajansı, Hawar Haber Ajansı, Özgür Gündem, Yüksekova Haber, Sendika ile RojNews.

Açıklamada, Türk yetkililerin 22 Temmuz tarihinde Suriye sınırına yakın bir ilçede yaşanan canlı bomba terör saldırısından sonra onlarca insanın cesetlerinin sosyal medyada paylaşımını ve muhtemel bir hükümet karşıtı protestoyu engellemek için de Twitter’a erişimi birkaç saatliğine engellediği hatırlatıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.