CPJ: Türkiye eleştirel gazetecilikten geriye kalanı boğma yolunda

CPJ: Türkiye eleştirel gazetecilikten geriye kalanı boğma yolunda

Zaman’a yönelik yapılan kayyım atamasına dünyadan tepkiler dinmiyor.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), kayyım atanmasından dolayı endişe duyduğunu ve “Mahkemenin bugünkü kararı Türkiye’de eleştirel gazetecilik adına geride kalanları etkin şekilde boğma hamlesi” diye sert şekilde eleştirdi.

CPJ adına açıklama yapan kurumun İdari Müdürü Joel Simon, Zaman Gazetesi ve Today’s Zaman’a kayyım attandığı haberini uluslararası basında çıkan haberler eşliğinde paylaştı.

Zaman ile Today’s Zaman’ın hem Türk toplumunu hem de dünya kamuoyunu bilgilendirmede kritik rol üstlendiğini belirten Simon şöyle konuştu, “Zaman ve Today’s Zaman, Türkiye toplumu ile dünyayı bilgilendirmekte önemli ve kritik bir rol oynuyorlar. Türkiye yetkililer, gazeteleri sindirmek için saldırgan hareketler yerine basın özgürlüğünü ve gazetecilerin haklarını korumaya yönelik anayasal yükümlülüklerini yerine getirmeliler.”

CPJ, Zaman’a kayyım atanmasına “terörizm propagandası”nın gerekçe gösterildiğine dikkat çekti. Zaman yayın grubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalifi olduğunu belirtilen CPJ, gazetelerde çalışanlarının kayyımların gelmesini beklediğini kaydetti.

Kayyımların gelmesinden sonra ancak gazete yönetiminin karara itiraz edebileceği bilgisini veren CPJ, daha sonra Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme ile görüştüklerini dile getirdi. Akarçeşme yaptığı açıklamada, kayyım atanmasını haberini ajanslardan öğrendiklerini söyledi.

Akarçeşme, daha önce diğer medya gruplarına yapılanlar gibi bugün kendi gazeteleri için de son baskı olabilme ihtimalinden endişe ettiklerini dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.