CPJ, Dündar ile Gül’e müebbet istemesine sert tepki gösterdi

CPJ, Dündar ile Gül’e müebbet istemesine sert tepki gösterdi

Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), savcıların haklarında müebbet, ağırlaştırılmış müebbet ve ilave 30 yıl istediği Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

CPJ, Dündar ile Gül hakkında müebbet istenmesinden dolayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

CPJ, yaptığı açıklamada, Dündar ile Gül’e karşı itham edilen bütün suçlamaların geri çekilmesi ve gecikmeksizin salıverilmeleri çağrısı yaptı. Dündar ile Gül hakkında devlet sırlarını ifşa etmek ve ‘terör örgütüne’ yardım etmek suçlamalarıyla müebbet, ağırlaştırılmış müebbet ve ilave 30 yıl hapis istendiği hatırlatılan CPJ İdari Müdür Yardımcısı Robert Mahoney şunları söyledi; “Gazeteciler aleyhine siyasi motivasyonlarla dava açılması Türkiye’de yine yükselişte. Gazetecileri müebbet hapisle tehdit etmek  muhabirleri daha çok korkutarak otosansüre zorlamaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’deki ve güneydoğuda Kürtlerle  çatışmaları nasıl ele aldığı üzerine yazılacakları ne pahasına olursa olsun kontrol etmekte kararlı görünüyor.”

Cumhuriyet Gazetesi’nin geçen Mayıs ayında Türkiye’ye ait kamyonlarla 2014 yılında çekilen ve Suriyeli muhaliflere silah taşıdığını görüntüleyen fotoğrafları yayınladığı hatırlatıldı.

Açıklamada, 22 Ocak tarihinde aralarında CPJ’in de bulunduğu uluslararası basın özgürlüğü gruplarının Gül ve Dündar’ı hapishanede ziyaret etme talebini Türk yetkililerin reddettiği bildirdi. Ancak grup temsilcilerin hapishane önünde gazetecilerin salıverilmesi için tutulan nöbete katıldıklarına da dikkat çekildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.