Clint Eastwood Obama için açtı ağzını yumdu gözünü

Clint Eastwood Obama için açtı ağzını yumdu gözünü

Hollywood’un gelmiş geçmiş en ünlü Oscar ödüllü oyuncu ve yönetmenlerinden olan Clint Eastwood (82), Cumhuriyetçi Parti’nin Ulusal Kongresi’nin (RNC) son günün sürpriz konuşmasıydı. Başkan Barack Obama’ya yönelik ağır hakaretler eden Eastwood, sanatçı ve gazeteci camiasından sert tepki aldı. Eastwood, daha önce de Chrysler araba markasının reklam filminde Obama’nın politikalarına yönelik söylediği sert sözler ile de gündeme gelmişti.  

RNC’deki konuşmasında politikaciların halkın işçisi olduğunu belirten Eastwood, ‘‘Bu ülkenin sahipleri bizleriz’’ dedi. Obama’nın görevinde başarısız olduğunu savunan Eastwood, ‘‘Kim ki işini doğru yapmaz ise biz onun işine son veririz’’ dedi.

Ünlü oyuncu Obama’nın güya kendisine, ‘‘Ne? Ne söylememi istersin Romney’e’’ diye soruduğu aktardı. Eastwood buna cevaben, ‘‘Onu (Romney’i kast ediyor) yapmasını söyleyemem. O bunu kendine yapmaz. Sen delisin, kesinlikle delisin! Sende başkan yardımcısı Biden (Joe Biden) gibi giderek daha da kötü oluyorsun’’ diye cevap verdiğini aktardı.

Eastwood, sahnede yanına konulan boş sandalyeye dönerek Obama ile Biden arasında geçen konuşmayı imgesel olarak canlandırdı. Sandalyeye dönerek soru soran Eastwood daha sonra kendisi yanıtladı. Eastwood, ‘‘Sayın Başkan, başkanlık yarışında söz verdiğin sözleri nasıl tutmayı düşünüyorsun? Halka ne diyeceksin?’’ diye sorduğunu dile getirdi.

Biden’ın hem Obama’nın yemin töreninde hem de El Kaide liderinin öldürüldüğünün açıklandığı gecede Obama’ya sevincini küfürlü şekilde iletmesi de Eastwood’un dalga geçtiği konular arasındaydı. ‘‘Biden elbette Demokrat Parti için akıllı birisi’’ diyen Eastwood, ‘‘Ancak arkasını döndüp sırıtana kadar’’ diye konuştu.

Eastwood, Obama’nın seçildiği dönemde herkesin ağladığını bunlar içinde Oprah Winfrey (ünlü yıldızı) ile kendisinin bile olduğunu belirterek, ‘‘Ülkemizde işsiz sayısının 23 milyonu bulduğunu fark ettiğimde artık başka şey için ağlamak gerektiğini anladım’’ dedi.

Obama’nın şeytanın avukatı olmak ile itham eden Eastwood, ‘‘Avukatlar hep yoğun insanlardır. Onlar herşeyi sorun yapar. Onlardan biri birini diğeri de ötekinin şeytanlığını savunur. Biliyorsunuz işte’’ dedi.

Eastwood, ‘Kirli Henry’ filminin son sahnesinde acımasız katilin yaralı bir halde kendisini vurmaya yönelik girişiminde söylediği ‘‘Hadi yap ki günümü gün et’’ ifadesi ile sözlerini tamamladı. Eastwood daha sonra eli ile boğaz kesme işareti yapması ise Obama’yı tehdit etmek olarak yorumlandı.

IMG 7500

YAŞLI EASTWOOD’A TEPKİLER SERT OLDU

Eastwood’un Obama ile dalga geçmesine sanatçılardan tepki geldi

Başkan Barack Obama ile dalga geçen yaşlı usta oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood’a  kendi hakaret düzeyinde eleştiri geldi.

Ünlü oyuncu Nancy Lee Grahn, ‘‘20 yıl önce Clint Eastwood benim günümü gün ediyordu. Şimdi ise sadece haplarını alıp bir kenara çekilsin, Medicare de (sosyal sigorta yardımı) ihtiyaçı yok’’ diye tepki gösterdi.

MSNBC haber ancorlarından Lawrence O’Donnell, ‘‘Bugün, 30 Ağustos 2012, Mitt Romney, Clint Eastwood’dan daha iyi bir oyuncu oldu’’ diye tepki verdi.
Eastwood’a bir tepki de TV programcısı, gazeteci Star Jones’dan geldi. Jones, ‘‘Seyrettiklerime inanamadım. Clint Eastwood sanki ‘Sarhoş Amca Harry’ olmuş sahnede. Kendisini bitirdi’’ dedi.

Komedyan Bob Newhart ise, ‘‘Clint Eastwood beni Cumhuriyetçi yapmaya çalışıyor. Avukatıma söyledim dava açacağız’’ diye ünlü oyuncu ile kafa buldu.

Bir başka komedi sanatçısı Patton Oswalt, Twitter hesabından, ‘‘Clint Eastwood eğer sandalye ile konuşmaya başlarsa, insanların kendilerini rahatlatacak bir yol bulmaları gerekiyor’’ diye yaşlı oyuncuyu alaya aldı.

Yine bir başka oyuncu George Takei ise, ‘‘Clint Eastwood, RNC (Cumhuriyetçi Parti Kongresi) boş sandalyedeki hayali Obama ile konuştu. Bende DNC’de (Demokrat Parti Kongresi) hayali olarak Romney ile boş fabrikaları konuşacağım’’ diye tepki gösterdi.

MSNBC televizyonun ünlü ancorlarından Rachel Maddow, Eastwood’un konuşmasını, ‘‘Hayatımda seyrettiğim kongrelerin en tuhaf konuşmasıydı’’ diye eleştirdi. 82 yaşındaki oyuncunun ne yapmak istediğini anlayamadığını belirten Maddow, ‘‘Muhafazakar Hollywood sanatçısı açıkca avare şekilde tahrik etti. Barack Obama, Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanı ve ona boş sandalyeye üzerinden bitirilen Afganistan savaşı nedneiyle küfür etti’’ diye eleştirdi.

Muhafazakar yayınları ile tanınan ‘The New Republic’ de yazan Michael Schaffer, ‘‘Hayali Obama’yı görmek isterdim, hayali olan doğum belgesi gibi’’ diyerek destek çıktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.