Çin’de koronavirüse karşı çocuklara ateş ölçer bilekliler takılıyor

Çin’de koronavirüse karşı çocuklara ateş ölçer bilekliler takılıyor

Yüksek teknoloji ile koronavirüs mücadelesi kapsamında, Pekin’de öğrencilere ateş öçler bileklikler takıldı. Veliler ve sağlık kurumları yetkilileri telefon aplikasyonundan öğrencilerin ateşin yükseldiğini görebilecek.

Pazartesi günü Pekin’deki beş ilk ve ortaokul düzeyinde başlayan bu teknolojik uygulama ile Çin’in yüksek nüfusunun sağlık durumunun daha kolay kontrol altına alınabileceği düşünülüyor.

TERMAL KAMERALARDAN SONRA ATEŞ ÖLÇER BİLEKLİKLER

Çin, daha önce koronavirüs (Covid-19) mücadelesi kapsamında ortak kamu kullanım alanlarına termal kameralar yerleştirdi. İnsaların seyahat geçmişine göre bir kişinin enfeksiyon riskini belirleyen yeşil, sarı ve kırmızı dereceli gruplara ayırdığı bir uygulama da başlattı.

ÖĞRENCİNİN VUCUT ISISI OKUL VE VELİSİ TARAFINDAN İZLENEBİLECEK

Pekin Daily’ın aktardığına göre yeni başlayan bu uygulama aracılığıyla gerçek zamanlı sıcaklık verileri sokullar ve ebeveynler tarafından da izlenebilinecek. Öğrencinin sıcaklığı 37.2 derecenin üzerine çıkarsa, bilezik öğretmenini polisi uyarması için yönlendirecek.

Pekinli bir öğretmenin Beijing Daily’ye verdiği demeçte, “Bileklik normal bir fitness bilekliğine benziyor. Öğrencilerin günde 24 saat takmalarını öneriyoruz.”dedi.

ATEŞİ ÇIKAN ÖĞRENCİ HAKKINDA POLİSE BİLGİ GİDECEK

Devlet tarafından işletilen Beijing News’in haberine göre bir öğrencinin sıcaklığı 37.2 derecenin üzerine çıkarsa, bilezik öğretmenini polisi uyarması için yönlendirecek.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, Çin normal hayata geri dönmeye başladı, açılan okullarda yeni bir salgın dalgası yaşananmış için yeni önlemler alınıyor.