CIA skandalından Broadwell’in kitabı kârlı çıktı

CIA skandalından Broadwell’in kitabı kârlı çıktı

CIA Şefi David Petraeus’un görevinden istifa etmesine sebep olan biyografi yazarı Paula Broadwell’in kitabı rekora koşuyor. Los Angeles Times’ın haberine göre; Peraeus ile yaşadığı ilişkinin açığa çıkmasının hemen ardından kitabın satışında bir anda patlama yaşandı.

Paula Broadwell’in Amazon sitesindeki çok satanlar listesinin yanından dahi geçemeyen kitabı “All in” 126,995’inci sıradan, haberler yayılmaya başladıktan sonra 111. sıraya yükselirken; tarih/ Orta Doğu/ Irak/ ordu/ kategorilerinde ise 3. sırada bulunuyor. Söz konusu kitap; biyografiler ve anılar/ Liderler kategorisinde ise 6. sırada bulunuyor.

Ünlü General David Petraeus’un kariyerini yerle bir eden, ancak Paula Broadwell’e şans getiren olaylar ise 6 yıl öncesine dayanıyordu. 2006 yılında Paula Broadwell yüksek lisans öğrencisi iken David Petraeus ile Irak’taki tecrübelerini paylaşmak üzere geldiği Harvard Üniversitesi’nde tanışır. Yaklaşık iki yıl sonra Broadwell, o zamanlar Irak’taki Amerikan birliklerinin başında bulunan Petraeus’un liderliği üzerinde bir çalışma yapmaya başlar. Çalışmalarına devam eden Paula Broadwell, 2010 yılında Afganistan’ın yeni komutanı olarak atanan Petraeus hakkında araştırmasını derinleştirir. Geçen yıllara rağmen ikili irtibatını koparmaz; 2011 yılına David Petraeus, eşi Holly ile birlikte CIA’deki görevine başladıktan sonra da Broadwell ile görüşmeye devam eder. CIA şefi, yazarı ünlü oyuncu Angelina Jolie ile olan görüşme de dahil çeşitli etkinliklere davet eder. Emekli Albay Steve Boylan’ın iddialarına göre David Petraeus ve Paula Broadwell arasında bu sıralarda evlilik dışı bir ilişki başlar.

Aradan bir yıl geçtikten sonra, geçen Ocak ayında Broadwell Petraeus’un biyografisini kaleme alarak, ”All In: The Education of General David Petraeus” (General David Petraeus’un Eğitimi) başlıklı kitabı yayımlar. Petraeus ve Broadwell arasındaki e-postaları FBI’ın dikkatini çeker. Milli güvenliği ihlal edecek herhangi bir duruma rastlanmadığı açıklansa da skandalın patlak vermesinden sonra 60’ındaki CIA şefi istifa eder.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.