Charlie Hebdo saldırısı şüphelileri öldürüldü

Charlie Hebdo saldırısı şüphelileri öldürüldü

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’yu hedef alan terör saldırısının zanlıları Kuaşi kardeşler, başkent Paris’in 40 kilometre kuzeyinde kıstırıldı.

Saatlerce süren kuşatmanın ardından Fransız basını, polisin matbaa binasını basarak operasyon başlattığını duyurdu. Binanın olduğu bölgede patlama sesi duyulduğu ve duman yükseldiği bildirildi. Cihan’ın AFP’ye dayandırdığı habere göre Kuaşi kardeşler öldürüldü. Rehinenin kurtarıldığı bildirildi.
Sabah saatlerinde iki kişinin silah zoruyla Peugeot 206 marka gri renkli bir aracı çalarak Dammartin yönüne gittiği ihbarında bulunuldu. Otomobili çalanların Paris saldırısını yapan zanlılar olduğu söylenmesi üzerine polis ile şüpheliler arasında yakın temas sağlandı. Binayı gören çatılara da keskin nişancıların yerleştirildi.

Operasyonun gerçekleştirildiği alanın dışarıdan gelenlere kapatıldığını belirten İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre Henry Bandet, güvenlik kuvvetlerinin her türlü senaryoya hazır olduğunu ifade etti. Basına yansıyan, operasyonda ölenler olduğu yönündeki haberleri de yalanlayan sözcü, şu ana kadar yaralı ya da ölü bulunmadığını aktardı. Fransız polisinin, operasyonu kan akmadan sonlandırmak için uğraştığına da vurgu yaptı.

Hastane alarma geçti

Fransa’da rehine krizinin devam ettiği Dammartin en Goele’deki Meaux Hastenesi alarma geçti. Hastaneden yapılan açıklamada yaralıların getirilmesi ihtimali üzerine tüm personelin hastaneye davet edildiği bildirildi. Hastane çalışanlarının da hastaneden ayrılmasına izin verilmiyor. Fransa’da başkent Paris’in 45 kilometre kuzeyindeki Dammartin en Goele’de kıstırılan saldırganların en az bir kişiyi rehin aldığı iddia ediliyor. Polisin, zanlılarla telefon bağlantısı kurduğu belirtildi.

La Parisien: Operasyonda 2 kişi öldü

Fransız Le Parisien gazetesi saldırganlar ile polis arasındaki çatışmalarda 2 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını iddia etti.

Fransa polisinden tweet uyarısı

Fransa polisi; “Sosyal medyada paylaşım yapıp işimizi zorlaştırmayın. Kasabadaki güvenlik çemberine uyun, sokağa çıkmayın.” şeklinde tweetler ile vatandaşları uyardı.

Uçuşlar diğer havaalanlarına yönlendirildi

Fransa’nın başkenti Paris’in 45 kilometre kuzeydoğusunda, saldırganlarla polis arasında yaşanan çatışmalardan dolayı Charles de Gaulle havalanına giden uçakların bir bölümü diğer havaalanlarına kaydırılıyor. Havalanın 4 pistinden 2’sinin de kapatıldığı açıklandı. Charles de Gaulle çatışmaların yaşandığı bölgeye 30 kilometre mesafede bulunuyor.

Fransa’da dün güvenlik kuvvetleri Paris’in 90 km kuzeydoğusunda bulunan Picardia bölgesinde 3 bin polisin katıldığı geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Jandarma ve özel harekât polislerinin ilk kez birlikte katıldıkları operasyonda şüphelilere ulaşılamamıştı. Fransa ülkede herhangi bir yeni terör saldırısına karşı güvenlik sayısını 100 bine yükseltti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.