Charleston saldırganı ‘nefret cinayeti’nden yargılanacak

Charleston saldırganı ‘nefret cinayeti’nden yargılanacak

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, South Carolina’da bir kilisede dokuz Afrikalı Amerikalıyı öldüren Dylann Roof’un nefret suçu ve ateşli silahlar suçlamalarıyla yargılanacağını, suçlu bulunması halinde de idam veya ömür boyu hapis cezası isteneceğini açıkladı.

Federal jüri, kilisede İncil okuyan insanları vuran Roof’u 33 ayrı suçtan yargılanması sonunda karar verecek.

Lynch henüz Roof için idam cezası isteyip istememe konusunda bir karara varmadıklarını da belirtti.

Sauth Caroline ABD’de nefret suçu statüsü olmayan bir kaç eyaletten biri. Bu yüzden Roof eyalet değil federal derecede yargılanacak. Adalet Bakanı Lynch bununla ilgili olarak da Roof’un kurbanlarını ırklarına göre seçmesinin neden olduğunu belirtti.

Roof 200 yıllık geçmişi olan Emanuel African Methodist Episcopal Kilisesi’ni seçmesinin nedeninin buranın Afrikalı Amerikalılar için olan tarihsel önemi olarak ifade etmişti.

21 yaşındaki Roof eyalet mahkemesinde 17 Haziran günü 9 kişiyi öldürmekten yargılanıyor. Suçlu bulunması halinde idam cezası ile yüzleşmesi de muhtemel.

Emanuel African Methodist Episcopal Kilisesi’ndeki saldırıdan sonra Roof’un ırkçı manifestosunu yayınladığı ve çeşitli fotoğraflarının olduğu bir internet sitesi ortaya çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.