Cami kundakçısı: FOX News’den etkilendim

Cami kundakçısı: FOX News’den etkilendim

Indiana eyaletinin Toledo şehrinde geçtiğimiz sonbaharda yaşanılan cami kundakçısı suçunu itiraf etti. Randolph Linn (52) isimli şahıs, camiyi yakma girişimine neden olarak aşırı muhafazakar yayınları ile dikkat çeken Fox News’i gösterdi.

Ohio’da mahkeme karşısına çıkan Linn, camiyi neden ve nasıl yakmaya kalkıştığını anlattı. Mahkeme salonunda Müslümanlara küfürler de savuran Linn, olayın yaşandığı 30 Eylül akşamı içkiyi fazla kaçıdığını söyledi. 7 saat içinde 45 bira içtiğini belirten saldırgan, bu esnada Fox News haber bültenini izlediğini söyledi. Müslümanları terörist olarak gösteren haberi izledikten sonra çok sinirlendiğini itiraf eden Linn, bunun üzerine Ohio Camii’ne giderek kundakladığını itiraf etti. Olay esnasında bilincinin yerinde olmadığını ileri süren saldırgan, ”Ne zaman haberleri izlesem Müslümanlar’ın Amerikalıları öldürmeye çalıştığını görüyordum. Haberlerde sürekli Müslümanların terörist olduğunu anlatılıyordu. Bana kalırsa da hepsi terörist” diye konuştu.

Davaya bakan hakim Jack Zouhary, Linn’e ”Herhangi bir Müslüman tanıyor musun ya da İslam dini hakkında bilgin nedir?” diye sordu. Linn, hakimin sorusuna, Müslüman tanıdığı olmadığı ve İslam ile ilgili tüm bildiklerini de Fox News ile ‘Right-Wing Talk’  isimli radyo programından olduğunu söyledi. Geçen hafta hakim karşısına çıkan Linn, Müslümanlar hakkında bilgilerini de mahkeme ile paylaştı. Linn, ‘‘Müslümanlar Hz. İsa’ya inanmıyor. Çoğunluğu terörist ve hep birşeyleri havaya uçurmaya çalışan kişiler. Ortadoğu’da sürekli Amerikalıları öldürmeye çalışıyorlar. Bildiklerim bunlar’’ dedi.

Linn, 2 Ekim’de yakalanmasının ardından savcılık hakkında 20 yıl hapis istedi. İbadet yerini yakma ve zarar verme suçları ile yargılanan Linn, Amerikan anayasası ile koruma altında olan kişilerin dini özgürlük ve ibadet etme hakına saldırmakla yargılanıyor. Uzmanlar, Linn’in suçlu bulunacağına ve 20 yıl hapis cezası alacağına inanıyor.

Bu arada, Maryland Üniversitesi 2010 yılında Pew araştırma merkezi ise 2011 senesinde yaptığı araştırmalar da Fox News’i izleyenlerin hiç televizyon seyretmeyen insanlardan hem dünya hem de ülke gündemine dair daha az bilgili olduğunu ortaya çıkarmıştı. Yine aynı araştırmalar, Fox News izleyen kimselerin diğer haber kanalları içinde izleyici kitlesi bakımından eğitim seviyesi en düşük kesim olarak saptamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.