California’da yangın kontrol altına alınamıyor

California’da yangın kontrol altına alınamıyor

California eyaletinin güneyinde devam eden arazi yangınında bugüne kadar 18 bin hektarlık alan kül oldu. Yetkililer rüzgarın hızını biraz olsun düşürdüğünü belirtirken sık sık yön değiştirmesi nedeniyle de yangın ile mücadelenin çok zor sürdürüldüğünü açıkladı. Yetkililer yangının 4 bin haneyi tehdit ettiğini de açıkladı.

Ventura County (Vilayeti) yetkilileri rüzgarın şiddetini ve yönünü değiştirmesi nedeniyle itfaiyenin yangını kontrol altına alamadığını bildirdi. Ventura Vilayeti yetkilileri bölgede bazı yerleşim yerlerinin de boşaltılması için hane sakinlerini uyardıklarnı söyledi.  

Yangının etkili olduğu bölgede gökyüzü kara durmanlarla örtülürken çevredeki yerleşim birimlerine ise gökten adeta kül yağıyor.   

Meteoroloji yetkililerinin ifadesine göre, bugün akşama doğru rüzgarının şiddetini düşüreceği ve bunun da yangın ile mücadele eden itfaiyenin işini kolaylaştıracağını açıkladı. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale etmeye çalışan itfaiye görevlileri, çalılıkların çok kuru olması nedeniyle yangının çok hızlı yayıldığını söyledi.

Yangın nedeniyle bölgede tehdit altında olan evlerin boşaltılıp boşaltılmayacağını açılan (805) 388-4276 telefon numarasını arayarak öğrenebilecekleri aktarıldı.

Dün yangının sıcaklığın bölgede 90 fahrenheita çıkması ve rüzagrın saatte 40 mil hızla esmesi sonunda beklenilenden daha fazla alanı küle çevirdiği kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığını bugün 90 fahrenheita yakın olduğu ancak rüzgarın şiddetinin 30 mile düşürdüğünü aktardı.     

Yangın sezonunun henüz olmamasına karşın California’nın güneyinde yaşanıan bu olaya uzmanlar kışın kurak geçmesine bağlıyor. Meteoroloji uzmanları Californa eyaletinin güney bölgesinin geçen kış ayında tarihinin en kuru yıllarından birini yaşadığına dikkat çekti.  California’da hemen her yıl orman veya arazi yangınları temmuz ile eylül aylarında etkili oluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.