California’da Iraklı bir kadın ‘nefret suçu’na kurban gitti!

California’da Iraklı bir kadın ‘nefret suçu’na kurban gitti!

California eyaletinin El Cajon şehrinde yaşayan 32 yaşındaki Irak kökenli Shaima Alawadi geçtiğimiz çarşamba günü 17 yaşındaki kızı tarafından evlerinin yemek odasında kanlar içinde bulundu. Ağır şekilde darp edilen kadını ambulansla bulundukları şehrin travma merkezine gönderen polis, kadının hayatından ümitli olmadıklarını söylemişti. Dün Shaima Alawadi’nin hayatını kaybettiği açıklandı. Polis maktülün yarı ölü bedenine çok yakın bir noktada bir tehdit mesajı bulduklarını açıklamış ancak mesajda yazanları belirtmemişti. Kurbanın kızı ve aile arkadaşları olayın Alawadi Iraklı olduğu için yaşandığını düşünüyor. Olayla ilgili soruştumayı gerçekleştiren El Cajon şehri komiseri Mark Coit, olayın bir ‘nefret suçu’ olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Alawadi’nin yaralı bedenine çok yakın bir yerde bulunan notun üzerindekileri polis basına açıklamaktan kaçınsa da, kurbanın komşusu San Diego Union Tribune’e notun üzerinde ‘Ülkene geri dön, sen bir teröristsin!’ yazdığını söyledi. Alawadi’nin ailesi bu ayın başlarında benzer bir notu evlerinin bahçesinde bulduklarını ancak durumu ciddiye almayarak polise haber vermediklerini belirtti.

Alawadi’ye karşı işlenen suçun planlı eylemler gerçekleştiren, ırkçı bir grup tarafından yapılıp yapılmadığı ile ilgili sorulara da cevap veren Coit, yaşananların tek bir kişinin suçu olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Yaşadıkları kayıpla büyük bir hüzne boğulan Alawadi ailesi El Cajon’a birkaç hafta önce Michigan eyaletinden taşınmıştı. Shaima Alawadi’nin kocası Amerikan ordusuna mühimmat satışı gerçekleştiren bir firmada çalışıyordu.

Cinayetin nefret suçu olarak net bir şekilde tanımlanması Amerika’da büyük tartışmaları başlatacağa benziyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.