California’da çocuklar için 400 bin doz aşı hazır hale getirildi

California’da çocuklar için 400 bin doz aşı hazır hale getirildi

ABD’de 6 ay ile 4 yaş arasındaki çocuklar içinde Covid19 aşısı onaylandı. 

Covid, 1-4 yaş arasındaki çocuklar arasında beşinci, 1 yaşından küçükler arasında dördüncü önde gelen ölüm nedeni haline geldi.

California Sağlık Bakanlığı’ndan Dr. Lucia Abascal’a göre, California’nın sigorta veya göçmenlik statüsünden bağımsız olarak ücretsiz olarak dağıtmak için halihazırda 400 bin  dozu var ve eyaletteki tüm 2,2 milyon yeni uygun çocuğa yetecek kadar satın aldı.

Ethnic Media Services ve California Halk Sağlığı Departmanının 58’ini Aşılama tarafından düzenlenen 23 Haziran tarihli basın toplantısında konuşan Abascal, eyalet olarak 2,2 milyon çocuğun yüzde 85’ini sağlamak için yeterli çocuk doktoruyla şimdiden anlaşmalar yaptığını söyledi.

Berkeley’deki East Bay Pediatri’den Dr. Jennifer Miller ve Güney Sacramento’daki Kaiser Permanente’de kadın doğum uzmanı-jinekolog Dr. Sarah Takekawa katıldı.

Abascal, federal yasaların eczanelerin 3 yaşından küçük çocukları aşılamasını yasakladığından, ailelerin aşı ayarlamak için doğrudan doktorlarıyla iletişime geçmeleri veya yoksa https://myturn.ca.gov/ adresine gitmeleri gerektiğini söyledi.

AŞI HAZİRAN ORTASINDA ONAYLANMIŞTI 

Pediatrik aşının biri Moderna, diğeri Pfizer tarafından yapılan iki versiyonu, bağımsız, federal ve eyalet incelemelerinin ardından Haziran ortasında onaylandı.

Dr. Miller, “Bu aşı, tarihte en çok çalışılan aşı olacak” dedi. “Uygun şekilde test edildiler ve incelendiler. Üretim herhangi bir köşeyi kesmedi. ” Moderna’nın versiyonu, yetişkin dozunun dörtte biri kadardır ve bir ay arayla iki enjeksiyon halinde uygulanır. Pfizer, ikincisi birinciden 21 gün sonra, üçüncüsü ikinciden 60 gün sonra olmak üzere üç atış yapar. Yetişkin versiyonunun gücünün onda biri.

Abascal, sonunda Moderna rejimi için bir güçlendirici olacağının muhtemel göründüğünü, ancak daha düşük başlangıç ​​​​dozunun yan etkileri de azaltacağını ve bunun şiddetli olmayacağını da sözlerine ekledi.

Her üç doktor da, kendi görüşlerine göre, alınacak en iyi aşının hangisi önce mevcutsa, aralarında önemli bir fark olmadığını söyledi.

Miller, Covid aşıları söz konusu olduğunda, hasta ailelerinin genellikle üç farklı tutumdan birine sahip olduğunu söyledi: “İlk grup kapımı kırıyor, çocuklarına aşı yaptırmak için endişeleniyor” dedi. İkincisi, ikinci düşüncelere sahip olmak ve “daha fazla cevap alana kadar ilerleme konusunda kendinize güvenmemek… Üçüncüsü, bunun güvenli veya gerekli olduğunu düşünmüyor.”

Abascal, “Aşı yapmama kararı, Kovid virüsü kapma kararıdır” diye uyardı. “Bunun ne kadar şiddetli olacağına dair bir tahmin yok. Hafif olma şansını alıyorsunuz, ancak hastaneye yatırılan her beş çocuktan biri yoğun bakım ünitesine (yoğun bakım ünitesi) giriyor.”

Covid ile enfekte olmanın daha fazla enfeksiyona karşı bir dereceye kadar bağışıklık sağladığı doğru, dedi, ancak aşıların sağladığından daha az. Yakın zamanda enfekte olan 19 aylık kızı aşı olmak için yeterince iyileştiğinde, mümkün olan en güçlü korumaya sahip olacağını söyledi.

“Omicron’un daha hafif olduğu fikri var” dedi, “ancak bu yaş grubunda, Omicron dalgalanması başladığında rekor düzeyde hastaneye yatışlar oldu.”

4 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLAR İÇİN DELTA VAKA SAYISINI ARTIRDI 

Dr. Miller, 4 yaşından küçük çocuklar için önceki “Delta” Covid dalgalanmasındakinden beş kat daha fazla olduğunu kaydetti.

Dr. Miller, “Onlara bu işte birlikte olduğumuzu hatırlatmaya çalışıyorum” diye ekledi. “Çocuklarımıza aşı yaptırmak hepimize yardımcı oluyor; toplumumuzun sağlığını iyileştirir.”

Bir jinekolog olarak Takekawa, aşılanmamış Covid hastalarının hamilelik ve doğum sırasındaki mücadelelerine tanık olduğundan bahsetti ve kendisinin ve hastalarının hem hamile kalma hem de çocuk doğurma yetenekleriyle gözlemlediklerini karşılaştırdı. aşılanmış veya güçlendirilmiş.

Hem hamile olan Abascal hem de Takekawa, yeni yürümeye başlayan çocukları kreşten eve getirdiğinde kendilerinin ve eşlerinin Covid ile nasıl bulaştığına dair hikayeler paylaştı.