‘Bu okullar Avustralya’nın serveti, her zaman yanınızdayız’

‘Bu okullar Avustralya’nın serveti, her zaman yanınızdayız’

Amity Eğitim Kurumları 20.yaş gününü, düzenlediği bir programla kutladı.

Programa çok sayıda parlamenter, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eğitimciler, öğrenci ve veliler katıldı. Prestons kampüsünde gerçekleşen geceye, 500’e yakın davetli katıldı.

Gecede yapılan konuşmalarda, okulun çokkültürülük yapısına işaret edildi ve okulda 46 farklı etnik geçmişe sahip öğrencinin okuduğuna dikkat çekildi.

Werriwa Bölgesi Federal Milletvekili Anne Stanley yaptığı konuşmada, okulun çalışmalarını takdir ederek; “Bu okul, toplumumuzun önemli bir servetidir” dedi.

İşçi Partisi NSW Lideri ve Auburn Milletvekili Luke Foley de, programda yaptığı konuşmada, Amity Eğitim Kurumları’nın önemine işaret etti. Foley, “Amity bu başarılı yapısıyla, Türk ve İslam okulu olmanın ötesine geçmiş ve adeta kalıbına sağmıyor” dedi ve şöyle konuştu: ”Bu okul, her zaman değişik kültürlerden ve dinlerden olan insanları kabul etmiş ve onlara kucak açmış. Bugün bu okulun yöneticileri, bazı zorluklarla karşı karşıya olabilirler. Bu nedenle, bende onlarla birlikte, bu zorluklara karşı her zaman yanlarındayım. Bu okulun idarecilerinin hangi değerleri temsil ettiklerini bildiğim için, onların yanındayım” dedi.

KURUMLARIMIZ FEDAKÂRLIKLA BU NOKTALARA GELDİ

Amity Eğitim Kurumları 20.yaş gününü, düzenlediği görkemli bir programla kutladı. 1996’da, 32 öğrenci ile Avustralya’da ‘ilk eğitim kurumu’ olma özelliğini taşıyan ve Şule ismiyle faaliyete başlayan Amity Koleji’nin programına, davetliler yoğun ilgi gösterdi.

Kutlama programına çok sayıda parlamenter, toplum kuruluşları temsilcileri, eğitimciler, öğrenci ve veliler katıldı. 20 yıl önce temelinin atıldığı Prestons ana kampüsünde gerçekleşen geceye, 500’e yakın davetli katıldı.

Gecede yapılan konuşmalarda, okulun çokkültürülük yapısına işaret edilerek, 46 farklı etnik geçmişe sahip öğrencinin okuduğuna dikkat çekildi. Zaman zaman duygulu anların da yaşandığı programda, okulun bugünlere gelmesinde emeği geçenler unutulmadı. Avustralya Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, okulun zor şartlar ve imkânlarla geçtiği ilk yıllardan günümüze kadar geçen 20 yıllık sürecin, fotoğraf ve görüntüler eşliğinde sunumu yapıldı. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı ve öğrenci performanslarıyla renklenen gece, yaklaşık 2 saat sürdü.

Açış konuşmasını yapan Amity Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan, geceye katıldıklarından dolayı misafirlere teşekkür etti. Eğitim kervanının, büyük emeklerle bugünlere geldiğini hatırlatan Genel Müdür Erdoğan; “Bugün, okulun kurucularına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. 20 yıl önceki cesaretleri ve vizyonları takdire şayan. Onların muazzam fedakârlıkları ve yorulmak bilmeyen çabalarının karşılığına tanıklık ediyoruz. Bu fedakârlığın en önemli noktalarından biri de Federal ve Eyalet hükümetlerinin destekleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin fedakârlığı ve işadamlarının maddi ve manevi katkılarının bir araya gelmesiyle, bugünkü tablo oluşmuştur” dedi.

STANLEY: AMITY, TOPLUMUMUZUN SERVETİDİR

Werriwa Bölgesi Federal Milletvekili Anne Stanley de yaptığı konuşmada, okulun çalışmalarını takdir etti.

Böyle bir programa davet edilmekten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Milletvekili Stanley, “20. yıl programı nedeniyle burada bulunmaktan dolayı son derece gurur duyuyorum” dedi.

Okuldaki farklı kültürlerden öğrencilerin varlığının, Amity Koleji’ni daha farklı hale getirdiğine dikkat çeken Anne Stanley, okulun, 32 öğrenciyle başlayan, bugün ise 1800’den fazla öğrenciye eğitim hizmeti verdiğini belirterek; “Bu okul toplumumuzun önemli bir servetidir. Türk toplumu tarafından kurulan bu okul, 3 farklı kampüsle çok farklı etnik geçmişe sahip öğrencilere hizmet veriyor. Önümüzdeki 20 yıl için başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

FOLEY: FARKLI KÜLTÜRLERİ KUCAKLADIĞINIZ İÇİN HER ZAMAN YANINIZDAYIM

İşçi Partisi NSW Lideri ve Auburn Milletvekili Luke Foley ise, programda yaptığı konuşmada, Amity Eğitim Kurumları’nın önemine işaret etti. Tek başına akademik başarının okullar için yetersiz olduğunu ve beklenen performansı ortaya koyamayacağını belirten Foley; “ Amity bu başarılı yapısıyla, Türk ve İslam okulu olmanın ötesine geçmiş ve adeta kalıbına sağmıyor. Okulu inşa etmek için çok insana ihtiyaç oluyor. İlk açılırken o insanların vizyonlarını bugün daha iyi görüyor ve anlıyoruz. Böylesi bağımsız eğitim kurumlarını hizmete sokan toplumları desteklememiz gerekiyor. Her zaman farklı kültürleri ve değerleri barındıran Amity Koleji’nin daima destekçisiyim. Doğru değerleri öğrettiğiniz için ben her zaman sizlerin yanındayım” yorumunu yaptı.

Wendy Waller (Liverpool Belediye Başkanı): Okulun açılışına izin verilmesi ile ilgili günleri hatırlıyorum. İnsanlar çok heyecanlıydı. Çünkü yeni bir okul açılması söz konusuydu. Bu okul diğerlerinden farklıydı. Herhangi bir pişmanlık duymadık. Açılışa katıldık çok şahaneydi. İnsanların iştiyakı ve heyecanı her zaman devam etti. Ne zaman okuldan birisi ile karşılaşsam hep okulun daha da büyümesi ile ilgili isteklerini öğreniyordum. Bende kendimi bu okulun bugünlere gelmesi için çabalayanların arasında kabul ediyorum ve onlara bu aşk ve şevklerinden dolayı hayranlığımı ifade etmek istiyorum. Hepinizi tebrik ediyorum. Bu rüyanızı gerçekleştirmek için çok çabaladınız.

Dr.Geoff Newcombe (Bağımsız Okullar Derneği (AIS) CEO’su: Amity’nin ilk 20 yılını tebrik ediyorum. Şüphesiz çok şahane ve muhteşem bir okul. Çok etkili bir yönetim kurulu, idarecileri var ve ayrıca çok yüksek kaliteli öğretmenleri var. Şimdi bundan sonraki 20 yılı planlamanın zamanı. Bundan sonraki 10-15 yıl içerisinde NSW’de öğrenci nüfusu, 300 bin daha artacak. Bunlardan yaklaşık 60 bini de özel okulları seçer.

Abdullah Aksu (Yönetim Kurulu Başkanı) : Eğitim Kurumlarımıza katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Kurucu üyelerimiz bugünle gurur duyuyorlar. Ve eminim ki, 20 yıl sonra aynı gurur duyulacak. Kurulduğumuz günden bu yana dünyada teknolojinin ne kadar geliştiğini gördük. Mesela 20 yıl önce sosyal medya yoktu. Ama insanlara karşı sevgi, saygı, sorumluluk ve fedakârlık gibi evrensel değerler her zaman vardı. Fedakar eğitimcilerimizle, çocuklarımıza insanları seven, yaşadığı topluma karşı saygılı ve sorumluluklarının farkında olan toplum için fedakarlıktan kaçınmayan ve çalışkanlık gibi önemli değerleri vermek istiyoruz.

İsmail Aydoğan (AUF Başkanı): Bu kurumlar, çok zor şartlarda ve imkânlarla bugünlere geldi.Toplumumuzun ve çocuklarımızın eğitim konusunda çok zor ve sıkıntılı olduğu bir dönemde, okularımız adeta imdada yetişti. İlk kurulduğu günkü duygularla, bugün Avustralya’nın har yarendaki okullarımız, büyük bir azimle çalışmalarını sürdürüyorlar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.