Brookings Erdoğan’ın toplantısını iptal ediyormuş

Brookings Erdoğan’ın toplantısını iptal ediyormuş

Brookings Enstitüsü’nün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından önce cumhurbaşkanlığı korumalarının Türk ve Batılı gazetecilere fiziki müdahalede bulunmaları üzerine konuşmayı iptal etmek ile tehdit ettiği öğrenildi.

Erdoğan’ın konuşması için yola çıktığı sırada kurumun başkanı Strobe Talbott’un bir yetkiliye korumaların davranışlarına devam etmeleri halinde kurumun konuşmanın iptal edildiğini duyurmaya hazır olduğunu söylediği öğrenildi.

Foreign Policy dergisinin özel haberine göre yetkili bu uyarı üzerine binadan dışarı çıkarak korumaların sakin durmalarını istediği kaydedildi.

Erdoğan’ın konuşması öncesinde korumalar pek çok gazeteciye sözlü ve fiziki müdahalede bulunmuştu. Son iki gündür yabancı televizyon ve yayın organları Brookings Enstitüsü önünde yaşananları seyircilerine taşıyor.

Foreign Policy dergisi ayrıca Erdoğan’ın konuşmasının bitmesi ve görevlilerin binanın önünden ayrılmasından sonra beyaz bir aracın geldiğini, üzerlerinde “Suriyeliler korkmayın Cumhurbaşkanı Erdoğan sizin yanınızda” yazılı tişörtler ve Türk bayrakları ile bildiri dağıttıklarını belirtti.

Derginin bir muhabirinin bu kişilere kimin tarafından finanse edildikleri ve Türk heyeti ile bağlantılarının olup olmadığını sorması üzerine ise hakarete uğrayıp tehdit edildiği ifade edildi.

Olayla ilgili sosyal medyada yayılan kimi görüntülerde ise protestocu ve gazetecilere müdahale eden korumalara Amerikan polislerinin uyarıda bulunduğu görülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.