Brezilya’dan Türk okullarına çağrı

Brezilya’dan Türk okullarına çağrı

Brezilya’nın Sao Paulo Eyaleti Meclisi’nde Türk haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resmi törene milletvekili Jose Americo’nun sözleri damgasını vurdu.

Meclis kürsüsünden, “Türk okullarının şaşırtıcı başarısının örnek alınması gerektiğini” dile getiren Americo, Türk müteşebbislere, “Gelip daha çok okul açmanız için sizleri ülkeme davet ediyorum” diye konuştu.

Americo’ya destek veren Meclis Başkanı Fernando Capez ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “demokrasi” çağrısı yaptı.

Meclisin ana toplantı salonunda gerçekleşen oturumda Türk okullarına övgü yağdıran Jose Americo, “Söz konusu eğitim kurumlarını ziyaret edip bu okulların çalışma şekline ve başarılarına bizzat tanıklık ettim. Bu okullardan Türkiye’de ve Amerika’da yüzlercesi olduğunu öğrendim. Bu, şaşırtıcı olduğu kadar bizim için örnek alınması gereken bir şey. Gelip daha çok okul açmanız için sizleri ülkeme davet ediyorum” dedi.

Jose Americo, kültür merkezinin davetiyle gittiği Türkiye’de tanıma imkânı bulduğu okullardan Brezilya’da da olduğunu öğrenince yaşadığı sevinci de dile getirdi.

MECLİS BAŞKANI’NDAN ERDOĞAN’A DEMOKRASİ ÇAĞRISI

Milletvekilinin sözlerine destek veren Meclis Başkanı Fernando Capezde Türk toplumuna meclis kapısının açık olduğunu ifade ederek Türkiye’nin coğrafi konumu ve stratejik önemine vurgu yaptı. Program sonunda verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Capez şunları söyledi: “Buradan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na bir mesajım var. Türkiye, tarihiyle, ayrıcalıklı coğrafi konumuyla, seküler temelleriyle, başarılı futbol takımlarıyla, Avrupa ile yakınlığı ve entegrasyon çalışmalarıyla dünya için önem taşıyan bir ülke. Avrupa size kollarını açmaya hazır. Biz size kollarımızı açmaya hazırız. Bunu engelleyen yalnız bir detay var. Birlikte demokrasiyi güçlendirip bu hikâyeye son noktayı koyalım ki Türkiye, dünyaya liderlik eden ülkeler arasında hak ettiği konuma yükselsin.”

Hizmet Hareketi’ne mensup sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği faaliyette Meclis Başkanı Capez, grup temsilcisine resmi plaket takdim etti.

Write a comment

1 Comment

Only registered users can comment.