Boston Maratonu zanlıları başka saldırıda mı planladı?

Boston Maratonu zanlıları başka saldırıda mı planladı?

Boston Maratonu saldırısı sanıklarının başka saldırılar da planlamış oldukları ileri sürüldü. Boston Emniyet Müdürü Ed Davis, Boston Maratonu bommacıları olduğu ileri sürülen zanlılarının muhtemelen başka saldırılar da planlamış oldukları savundu.


CNN ve CBS News kanalına konuşan David, olay yerinde bulunan kullanılmamış patlayıcılar nedeniyle bu şekilde kanıya vardığını ancak bunun tamamen kişisel yorumu olduğunu da belirtti.


Davis, polisin gerçekleştirdiği yakalama operasyonu sırasında Djohar Tsarnaev ve Tamerlan Tsarnaev’in ellerinde ev yapımı bombalar ve el bombaları bulunduğunu belirterek bunları polise karşı kullandıklarını ileri sürdü.


SORGULAMA OLAYIN NEDENİNİ ORATA ÇIKARABİLECEK Mİ?

Üst düzey özel sorgu eklpleri, Boston’un Watertown ilçesinde bir evin arja bahçesinde ağır yaralı olarak ele geçirilen Djohar’ı sorgulayabilmek için bekliyor. Perşembe gecesi gerçekleştirilen operasyonda Djohar’ın ağbeyi Tamerlan Tsarnaev ölü ele geçirilmişti. Djohar, suç ortağı olduğu düşünülen ağabeyinin ölümüne neden olan çatışmanın ardından, muhtemelen yaralı olarak kurtulduğu ileri sürülüyor.


Geçtiğimiz hafta pazartesi yapılan Boston Maratonu’nu hedef alan saldırıda üç kişi yaşamını yitirmiş 170’ten fazla insanda yaralanmıştı. Olaydan sonra Amerika genelinde tüm dikkatleri üzerlerine çeken Tsarnaev kardeşlerin Amerika’da yeniden Müslümanlar üzerinde olumsuz bir imajın yerleşmesine neden olacağı düşünülüyor. Müslümanlar dışında kaçak göçmenler üzerinde de olumsuz etkilere neden olacağı düşünülen Boston Maratonu saldırısının Kongre’de bekletilen yasa tasarısına da olumsuz etki yapması bekleniyor. Bazı seçilmişler Kongre’deki göçmenlik yasa tasarısının yeniden gözden geçirilmesi yolunda çağrıda bulundu.


Cumhuriyetçi Parti’nin Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham ise, yaralı ele geçirilen Djohar’ın ‘düşman askeri’ olarak yargılanmasını istedi. Senatör’ün bu isteği liberal çevrelerden tepki çekerken Chicago Tribune teklifi, ‘ırkçılık’ olarak değerlendirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.