Boston davasında jüri kararı açıklandı

Boston davasında jüri kararı açıklandı

Boston Maratonu’na düzenlenen bombalı saldırıların zanlısı Cevher Tsarnaev, suçlu bulundu.

Massachusetts federal mahkemesinde görülen davada jüri, 30 ayrı suçlamayla yargılanan Tsarnaev’in suçlu olduğuna hükmetti. Bu davalardan 17’si idam cezası öngörüyor. Jüri kararının ardından gözler davanın hakimi George O’Toole Jr. çevrildi. Yargıcın Tsarnaev hakkında idam kararı vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Henüz sekiz yaşında iken yeşil kartla ABD’ye gelen Cevher, saldırının gerçekleştirildiği tarihte henüz 19 yaşında idi. Ağabey Tamarlen Tsarnaev ise olay esnasında 26 yaşındaydı.

Mahkeme, dava kapsamında 15 gün içinde toplam 96 tanığın ifadesini dinledi. Bunların 92’si savcı, 4’ü ise savunma lehine tanıklık etti.

11 Eylül saldırılarından sonra Amerika topraklarında gerçekleştirilen en büyük terör olayı olarak değerlendirilen Boston saldırısı sonrasında ülkedeki Müslümanlar üzerinde yeniden baskılar artmıştı.

15 Nisan 2013 tarihinde maratonun bitiş noktasına düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 3 kişi ölmüş, 260’dan fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen iki kardeşten Tamerlan Tsarnaev, polisin düzenlediği operasyonda ölü olarak ele geçirilmişti. Küçük kardeş Cevher Tsarnaev ise olaydan 24 saat sonra bir evin arka bahçesindeki botun içinde yaralı olarak bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.